Portal Dobrote započeo je uoči Uskrsa novu humanitarnu inicijativu usmjerenu na povećanje doniranja i protiv bacanja hrane, koja će se danas odvijati na tržnici Dolac te tržnicama u Kutini, Osijeku i Oroslavju.


Nakon radnog vremena tržnica nerijetko se kod štandova mogu vidjeti ljudi koji skupljaju hranu, voćke i povrće te njihove ostatke s pultova i podova. Tim su tužnim prizorima članovi inicijative Portal Dobrote, poznate po akcijama "Kruh za poslije" te onoj za kapute beskućnicima, odlučili stati na kraj i najavili novu humanitarnu akciju.

Vezani članci Meghan Markle (Foto: AFP) I to smo dočekali: Omražena vojvotkinja napokon napravila nešto što je izazvalo divljenje javnosti Slika nije dostupna Jeste li primijetili nešto neobično na Trgu bana Jelačića?

"Teško da netko od nas nije primijetio nekoga tko se hrani iz kontejnera ili hranu nalazi na podu tržnice.
I upravo zato, u subotu, 15. 04.2017. u periodu od 12 do 15 sati na tržnici Dolac u Zagrebu (štand pored skulpture kumice Barice) Portal Dobrote započinje novu humanitarnu inicijativu usmjerenu na povećanje doniranja i protiv bacanja hrane!

U sklopu tržnice bit će postavljena kutija s natpisom 'Imaš hrane viška - ostavi, treba ti hrana - uzmi' u koju će prodavači po završetku rada staviti višak svojih proizvoda koji trenutno ostavljaju na stolu ili podu tržnice. Također, svatko od nas kupaca moći će, kupujući npr. kilu jabuka, u kutiju ubaciti i jednu voćku za onoga kome je i ona luksuz.

U subotu, 15.04.2017. inicijativa započinje i na gradskoj tržnici Kutina u vremenu od 11 do 12 sati, glavnoj tržnici Osijek u vremenu od 11 do 13 sati te na tržnici Oroslavje u vremenu od 9 do 13 sati. Podijeli i pozovi sve koji imaju viška hrane (tržnice, dućane...) umjesto da je bace neka se uključe na isti način", navedeno je u objavi na Facebook stranicama ove inicijative.