Portal Dobrote započeo je uoči Uskrsa novu humanitarnu inicijativu usmjerenu na povećanje doniranja i protiv bacanja hrane, koja će se danas odvijati na tržnici Dolac te tržnicama u Kutini, Osijeku i Oroslavju.


Nakon radnog vremena tržnica nerijetko se kod štandova mogu vidjeti ljudi koji skupljaju hranu, voćke i povrće te njihove ostatke s pultova i podova. Tim su tužnim prizorima članovi inicijative Portal Dobrote, poznate po akcijama "Kruh za poslije" te onoj za kapute beskućnicima, odlučili stati na kraj i najavili novu humanitarnu akciju.

Vezani članci Poster humanitarne akcije VG Legacy (Foto: VG Legacy) Posljednji je mjesec humanitarne akcije za bolnicu Srbrenjak: "Novac je samo alat kojim možemo mijenjati svijet" Štand dobrote (Foto: PR) Želite biti dio humane priče? Danas posjetite neku od zagrebačkih tržnica i učinite dobro djelo

"Teško da netko od nas nije primijetio nekoga tko se hrani iz kontejnera ili hranu nalazi na podu tržnice.
I upravo zato, u subotu, 15. 04.2017. u periodu od 12 do 15 sati na tržnici Dolac u Zagrebu (štand pored skulpture kumice Barice) Portal Dobrote započinje novu humanitarnu inicijativu usmjerenu na povećanje doniranja i protiv bacanja hrane!

U sklopu tržnice bit će postavljena kutija s natpisom 'Imaš hrane viška - ostavi, treba ti hrana - uzmi' u koju će prodavači po završetku rada staviti višak svojih proizvoda koji trenutno ostavljaju na stolu ili podu tržnice. Također, svatko od nas kupaca moći će, kupujući npr. kilu jabuka, u kutiju ubaciti i jednu voćku za onoga kome je i ona luksuz.

U subotu, 15.04.2017. inicijativa započinje i na gradskoj tržnici Kutina u vremenu od 11 do 12 sati, glavnoj tržnici Osijek u vremenu od 11 do 13 sati te na tržnici Oroslavje u vremenu od 9 do 13 sati. Podijeli i pozovi sve koji imaju viška hrane (tržnice, dućane...) umjesto da je bace neka se uključe na isti način", navedeno je u objavi na Facebook stranicama ove inicijative.