Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrvatska kuhinja na Velesajmu

Ajngemahtec, čvarci, kulen, maslinovo ulje... Za prste polizati!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na Zagrebačkom velesajmu ovih se dana možete uvjeriti kako Hrvatska ima ukusnu i doista raznoliku i zanimljivu gastronomiju. Turisti u hrvatskoj kuhinji imaju što doživjeti.

Dok se u loncu krčka stara zagrebačka juha iz Austrougarske, ajngemahtec, miriše i autohtoni varaždinski klipić zaštićen patentom. Točno se zna kakav klipić mora biti. 'Mora biti dug 20 cm, zarolani sa svake strane 4 nafrkaja imati i nekih 2 cm debljine', kaže varaždinski kuhar Anđelko Levrić.

Pročitajte i ovo Povlači se dimljena kobasica Bakterija Listeria Povlači se suhomesnati proizvod, provjerite jeste li ga kupili Muškarac je pojeo samo jedan zalogaj curryja i umro od alergijske reakcije kobna reakcija Pojeo samo jedan zalogaj jela s piletinom i srušio se: Umro je za nekoliko dana

A kulen i njegova seka gube utakmicu s čvarcima kojima je cijena unazad 5 godina otišla gore za 200-300 %, baš kao i 'ekstra djevičanska svinjska mast'.

>> Znate li koja su naša autohtona jela?

No, kad smo već kod ekstra djevičanskog, ne da se ni maslinovo ulje. Novih nasada maslina je mnogo, a obnavljaju se i brojni stari. Kadulja se, pak, obnavlja sama, a kažu kako ova biljka potječe upravo s naših otoka.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene