Aida Batarelo, kandidatkinja je SDP-a i HNS-a za gradonačelnicu Splita. Ivo Baldasar razriješio ju je dužnosti dogradonačelnika nakon što je objavila kandidaturu.


Aida Batarelo, bivša dogradonačelnica Splita kandidatkinja je SDP-a i HNS-a za gradonačelnicu drugog najvećeg grada u Hrvatskoj.

Vezani članci Predsjednik SDP-a Peđa Grbin Grbin komentirao zaključke Ustavnog suda o MOST-ovim inicijativama: "Živo me zanima obrazloženje..." Spomenik Franji Tuđmanu "Volio nas je koliko i mi njega": SDP na društvenim mrežama obilježio 100. godišnjicu rođenja Franje Tuđmana

Prije no što je upravljanje gradom preuzela Vladina povjerenica Branka Ramljak, bivši splitski gradonačelnik Ivo Baldasar razriješio ju je dužnosti dogradonačelnice nakon što je objavila kandidaturu za gradonačelnicu.

Batarelo je tada izjavila kako je očito da su u strahu velike oči, zbog čega je razriješena s dužnosti, te su joj ukinute sve ovlasti.

Ulaganja u obrazovanje

U slučaju da zasjedne u gradonačelničku fotelju, Batarelo poručuje da će u obrazovanje uložiti više od 300 milijuna kuna, a obećala je i gradnju škola te projekte i programe koji će biti na tragu kurikularne reforme.

Prema anketi Nove TV, Aida Batarelo nalazi se na četvrtom mjestu (nakon što je od kandidature odustao Robert Pauletić) te može računati na 6,5 posto.

"Mi vam nećemo nuditi gradnju tunela, mostova i žičara nego ćemo ulagati u svoje građane, ali nećemo dopustiti niti da naši građani ostanu bez plaža kao što se jučer dogodilo na županijskoj skupštini. To nećemo dozvoliti jer vertikala Zagreb-Split je pokazala kakav imaju plan i program za ovo područje. Jučer Brač, sutra Split", rekla je Batarelo prilikom predstavljanja svojih zamjenika, potpredsjednika HNS-a Srđana Gjurkovića i liječnika Joška Markića.

Duga suradnja s HNS-om

Istaknula je kako je podrška koju joj je dao HNS svjedoči o dugoj  i uspješnoj suradnji te dvije stranke.

''Te dvije stranke su nositelji demokratskih vrijednosti u Splitu i Hrvatskoj i da uvijek u njihovoj suradnji demokratski standardi rastu kada je ta koalicija na vlasti“, kazala je Batarelo.
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju