Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Zbog zločina'

AI: Nova hrvatska Vlada mora istražiti Šeksa i Domazeta Lošu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nova hrvatska vlada mora kao prioritete odrediti istrage i procesuiranje ratnih zločina, poručio je Amnesty International premijeru Zoranu Milanoviću.

'Hrvatska se mora suočiti sa svojom prošlošću kako bi mogla krenuti naprijed', rekla je Nicola Duckworth, direktorica AI za Europu i Središnju Aziju.

Pročitajte i ovo Deepfake fotografija Donalda Trumpa TAKTIKA DEZINFORMIRANJA Pogledajte deepfake fotografije Donalda Trumpa kojima žele pridobiti glasove Afroamerikanaca: "Posebno ciljaju na mlađe birače" Vladimir Šeks (Foto: Dnevnik.hr) PLENKOVIĆ SE HVALIO Žestoka paljba po oporbi: "Sve mračne sile u Hrvatskoj su se okupile da sruše HDZ"

'Novoizabrana vlast mora iskoristiti šansu da prekine s greškama koje su činili njihovi prethodnici i provede brze, sveobuhvatne i neovisne istrage i procesuiranje ratnih zločina', rekla je Duckworth. Prema njezinim riječima, iako se u javnosti pojavljuju informacije i sumnje protiv nekih visokih političkih i vojnih dužnosnika, istrage nisu provedene.

AI pritom posebno spominje Vladimira Šeksa o čijoj se navodnoj zapovjednoj odgovornosti za zločine u Istočnoj Slavoniji govorilo, kako navodi AI, tijekom suđenja Branimiru Glavašu, te generala Davora Domazeta Lošu u vezi zločina u Medačkom džepu 1993. godine. Prema Amnestyju, informacije o mogućoj odgovornosti protiv Domazeta Loše pojavljivale su se u sudskom procesu protiv Rahima Ademija i Mirka Norca.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene