Unatoč otporu dijela javnosti, struke, pa i lokalne zajednice, na otoku Krku gradit će se plutajući LNG terminal. Stanovnici Omišlja i Krka najavili su otpor, a reporter Dnevnika Nove Tv Marko Balen razgovarao je s jednom od najglasnijih protivnica tog projekta, načelnicom općine Omišalj Mirelom Ahmetović.

Galerija Mirela Ahmedović, načelnica općine Omišalj (Foto: Dnevnik.hr) - 1 +0 Mirela Ahmedović, načelnica općine Omišalj (Foto: Dnevnik.hr) - 2

77 ruku i Zakon je prošao. "77 neodgovornih zastupnika" tvrdi Ahmetović i nastavlja "Prvenstveno tu želim napomenuti saborske zastupnike iz primorsko-goranske županije i VIII izborne jedinice – Klarić, Kirin, Kliman, Prljaskaj i Borić".

Vezani članci Jennifer Granholm, američka ministrica - 2 Američka ministrica energetike za Dnevnik Nove TV: ''Podržavamo sve što će Hrvatsku učiniti neovisnom od Rusije'' Slika nije dostupna LNG terminal na udaru orkanske bure, remorkeri pristigli u pomoć: ''Ako bude potrebno, brod ćemo usidriti''

Općina Omišalj će uložiti zahtjev za ocjenu ustavnosti ovog zakona. Iskoristit će, najavljuju, sve pravne instrumente. "Ukoliko ne bude sreće s objektivnošću pravosudnih institucija republike Hrvatske idemo i na europske institucije. Omišalj neće odustati od sprečavanja ovog nakaradnog zakona i projekta" rekla je Ahmetović.

Ne vjeruje ni studiji Utjecaja na okoli. "U njoj su zagarantirali korištenje najlošijih ekoloških metoda i prema službenom stavu LNG Hrvatska, najjeftinije ekološke metode, najjeftinije ekološke metode koristit će se iz razloga da bi se priskrbio što veći profit stranim investitorima" rekla je.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju