Unatoč otporu dijela javnosti, struke, pa i lokalne zajednice, na otoku Krku gradit će se plutajući LNG terminal. Stanovnici Omišlja i Krka najavili su otpor, a reporter Dnevnika Nove Tv Marko Balen razgovarao je s jednom od najglasnijih protivnica tog projekta, načelnicom općine Omišalj Mirelom Ahmetović.

Galerija Mirela Ahmedović, načelnica općine Omišalj (Foto: Dnevnik.hr) - 1 +0 Mirela Ahmedović, načelnica općine Omišalj (Foto: Dnevnik.hr) - 2

77 ruku i Zakon je prošao. "77 neodgovornih zastupnika" tvrdi Ahmetović i nastavlja "Prvenstveno tu želim napomenuti saborske zastupnike iz primorsko-goranske županije i VIII izborne jedinice – Klarić, Kirin, Kliman, Prljaskaj i Borić".

Vezani članci Načelnica općine Omišalj Mirela Ahmetović (Foto: Nel Pavletic/PIXSELL) Načelnica Omišlja: "Gospoda iz EK-a iznenađena su silinom zakona koji se krše u Hrvatskoj" Mirela Ahmetović (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Poruka Banskim dvorima s Kvarnera u vezi s plutajućim LNG terminalom: "Idemo do kraja. Očito je da država želi prekršiti i zakon i Ustav"

Općina Omišalj će uložiti zahtjev za ocjenu ustavnosti ovog zakona. Iskoristit će, najavljuju, sve pravne instrumente. "Ukoliko ne bude sreće s objektivnošću pravosudnih institucija republike Hrvatske idemo i na europske institucije. Omišalj neće odustati od sprečavanja ovog nakaradnog zakona i projekta" rekla je Ahmetović.

Ne vjeruje ni studiji Utjecaja na okoli. "U njoj su zagarantirali korištenje najlošijih ekoloških metoda i prema službenom stavu LNG Hrvatska, najjeftinije ekološke metode, najjeftinije ekološke metode koristit će se iz razloga da bi se priskrbio što veći profit stranim investitorima" rekla je.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju