Unatoč otporu dijela javnosti, struke, pa i lokalne zajednice, na otoku Krku gradit će se plutajući LNG terminal. Stanovnici Omišlja i Krka najavili su otpor, a reporter Dnevnika Nove Tv Marko Balen razgovarao je s jednom od najglasnijih protivnica tog projekta, načelnicom općine Omišalj Mirelom Ahmetović.

Galerija


77 ruku i Zakon je prošao. "77 neodgovornih zastupnika" tvrdi Ahmetović i nastavlja "Prvenstveno tu želim napomenuti saborske zastupnike iz primorsko-goranske županije i VIII izborne jedinice – Klarić, Kirin, Kliman, Prljaskaj i Borić".

Vezani članci Peđa Grbin i Željko Kolar Poznati rezultati izbora, SDP će predsjednika dobiti 3. listopada: "Peđa Grbin i Željko Kolar idu u drugi krug" Kandidati za predsjednika SDP-a Prebrojano 82 posto glasova: Grbin i Kolar u drugi krug, neki već otkrili koga će podržati

Općina Omišalj će uložiti zahtjev za ocjenu ustavnosti ovog zakona. Iskoristit će, najavljuju, sve pravne instrumente. "Ukoliko ne bude sreće s objektivnošću pravosudnih institucija republike Hrvatske idemo i na europske institucije. Omišalj neće odustati od sprečavanja ovog nakaradnog zakona i projekta" rekla je Ahmetović.

Ne vjeruje ni studiji Utjecaja na okoli. "U njoj su zagarantirali korištenje najlošijih ekoloških metoda i prema službenom stavu LNG Hrvatska, najjeftinije ekološke metode, najjeftinije ekološke metode koristit će se iz razloga da bi se priskrbio što veći profit stranim investitorima" rekla je.