Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Postrojenja spremna

Agonija radnika Dine i dalje traje: Proizvodnja nije pokrenuta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Radnici Dina Petrokemije nikako da dočekaju kraj svoje agonije pa su se ponovno odlučili na radikalnu mjeru.

Radnici Dina Petrokemije blokirali su ulaz u tvrtku. Iako je krajem rujna pronađen investitor te radnicima isplaćen dio do tada zaostalih plaća, ono najvažnije, ponovno pokretanje proizvodnje, nije se ostvarilo.

Pročitajte i ovo Sindikati polozili vijenac za radnike Apelirali na vladajuće Sindikati uoči Praznika rada: "Hrvatska više ne smije biti zemlja jeftine radne snage" Slika nije dostupna Radnici zadovoljni Dina nakon godinu dana agonije počela s radom!

Radnici su postrojenja pripremili, ali iako je to investitoru kod preuzimanja obećano, račun tvrtke nije deblokiran, HEP im zbog dugovanja ne želi isporučiti potrebnu količinu energije, LNG terminal nije prodan.

>> Pogoni Dine još nisu počeli s radom

Radnici Dine od rujna nisu dobili nikakav novac. Trenutačno im tvrtka duguje 6 plaća. 'Opet će biti blagdani kao i prošle godine, stisnite se i trpite samo ne znam do kada. Mislim da je dosta bilo', kaže radnik Dine Ivica Spicjarić.

'Strani partner je došao, uložio je novce, mi smo volontirali dva mjeseca, dodatno pripremili pogone i sada je zapelo na Vladi, na resornim ministarstvima koji nisu u stanju sprovesti svoje riječi u djelo', kaže predsjednik Radničkog vijeća Dine Alfredo Davanzo. 'Svakim danom se gomilaju gubici. Svaki je mjesec novi gubitak od otprilike 7 milijuna kuna', kaže Predrag Mihaljević, dopredsjednik Sindikata radnika Dine.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene