Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Građanima promotivni leci

Zaštitite okoliš promjenom navika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Agencija za zaštitu okoliša obilježila je danas prigodnom edukativnom akcijom u središtu Zagreba Svjetski dan zaštite okoliša, 5. lipnja.

Svjetski dan zaštite okoliša obilježava se svake godine 5. lipnja, na dan kad je 1972. godine u Stockholmu održana konferencija Ujedinjenih naroda o okolišu na kojoj je prihvaćen Program zaštite okoliša Ujedinjenih naroda (UNEP).

Pročitajte i ovo Riječki Riperaj (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Novo mjesto za stare stvari Više ne moraju tražiti servisere i krojače: Nova "uradi sam" radionica nudi besplatan popravak starih predmeta Eko-vrtić u zaleđu Novog Vinodolskog (Foto: Dnevnik.hr) - 1 MEĐUNARODNO PRIZNANJE Oni već sada mijenjaju svijet: Koriste tijesto umjesto plastelina, igraju se igračkama od drva i kartona, sade borove... I svi imaju manje od 6 godina

Na križanju Mažuranićeva trga sa 'zelenim valom' djelatnici AZO-a i njihova ravnateljica Savka Kučar-Dragičević dijelili su prigodni materijal - publikaciju 'Okoliš na dlanu' i prigodni letak o promjeni štetnih navika. Građanima su pak dijelili sjenila za zaštitu od sunca i platnene vrećice kao zamjenu za teško razgradive plastične vrećice.

Kod zaštite okoliša ključna uloga lokalnih zajednica

Akcijom se želi potaknuti briga za okoliš te pozitivno utjecati na navike građana i potaknuti ih da postanu aktivni sudionici održivoga i ravnomjernog razvitka te da preuzmu odgovornost za očuvanje planeta, ističu u toj agenciji i dodaju da je pritom ključna uloga lokalnih zajednica.

Ovogodišnja tema i moto Svjetskoga dana zaštite okoliša je 'Your Planet Needs You-UNite to Combat Climate Change' (Vaš planet vas treba ujedinjene u borbi protiv klimatskih promjena). Njime se iskazuje nužnost dogovora o učinkovitome međunarodnom odgovoru na klimatske promjene na konferenciji o klimatskim promjenama koja će se održati u prosincu ove godine u Copenhagenu, ističe AZO. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene