Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Premijerka u Popovači

Kosor: Afera s HAC-om nije utjecala na popularnost HDZ-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica Vlade Jadranka Kosor izjavila je danas da je borba protiv korupcije jedan od prioriteta Vlade te ocijenila da uhićenja u HAC-u i povezivanje ministra mora, prometa i infrastrukture Božidara Kalmete s tim događajima nisu utjecali na popularnost Vlade i HDZ-a.

'Vlada će i dalje inzistirati na jačanju gospodarstva, čuvanju radnih mjesta, a jedan od stupova njezinih aktivnosti do kraja mandata je borba protiv korupcije na svim razinama. U tome imam potporu svih članova Vlade i to će tako biti', izjavila je premijerka Kosor nakon polaganja temeljnog kamena za pogon tvrtke PharmaS u Popovači, upitana kakva je budućnost ministra Kalmete u Vladi nakon uhićenja čelnih ljudi HAC-a. Dodala je da treba čekati kraj istrage te da je dobro što institucije rade svoj posao.

Pročitajte i ovo Ilustracija Filmska priča Osuđen sudac koji je skrivao mito u staklenkama za kisele krastavce u vrtu: Pobjegao iz zemlje pa tvrdio da je otet Korupcija - ilustracija MITO I KORUPCIJA Svi okrivljenici iz afere GSKG se nagodili s Uskokom, među njima i bivši Bandićev vozač

Da osjeća odgovornost, Mesić bi dao ostavku

Na pitanje je li afera u HAC-u uzdrmala položaj ministra Kalmete i HDZ-a, odgovorila je da istraživanja pokazuju kako je HDZ u posljednjih nekoliko mjeseci znatno ojačao, da građani podupiru sve poteze Vlade i da se mijenja trend koji govori ide li Vlada u dobrom ili lošem smjeru. Predsjednik Republike Stjepan Mesić, koji je zajedno s premijerkom položio temeljni kamen, upitan bi li na mjestu ministra Kalmete dao ostavku, odgovorio je da bi to svakako učinio kad bi osjećao odgovornost za događaje u svom resoru. U ovom slučaju, dodao je, to moraju procijeniti ministar Kalmeta i predsjednica Vlade.

>> 'HAC je instrument za slanje našeg novca u čudne džepove'

Zamoljena za komentar prihvaćanja triju oporbenih amandmana na prijedlog proračuna za 2010. godinu, premijerka Kosor je rekla kako je to znak da Vlada uvažava oporbu i njezine prijedloge. 'Prihvatili smo ono što smo mogli. Budući da je težina amandmana koji su podneseni bila gotovo pet milijardi kuna, veći dio njih nismo mogli prihvatiti, ali ono što smo mogli - jesmo', izjavila je. Dodala je da je prihvaćanje amandmana poruka da Vlada uvažava sve parlamentarne stranke i njihove prijedloge. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene