Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi val uhićenja u dvije afere

Uhićen Vidoševićev dugogodišnji prijatelj, Zvonimir Radić

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje osam osoba danas je uhićeno u sklopu dviju afera koje međusobno nisu povezane.

Najmanje osam osoba uhićeno u sklopu dviju afera koje međusobno nisu povezane. Naime, uhićenja se tiču afere Remorker i lažnih invalidnina.

Kako doznajemo, u sklopu afere Remorker uhićen je i Zvonimir Radić, poznati splitski poduzetnik, dugogodišnji prijatelj i poslovni suradnik Nadana Vidoševića. Radić i Vidošević zajedno su radili još prije dvadesetak godina u Dalmacijacementu, isto tako Radić je godinama bio član Upravnog odbora HGK-a.

On je uhićen u Zagrebu, u svojoj kući, a sumnjiči ga se zajedno s osmoricom ostalih da je sudjelovao u izvlačenju novca iz HGK-a preko fiktivnih računa. Spominje se i jedna zagrebačka tvrtka sa sjedištem u Sesvetama čiji je suvlasnik donedavno bio Radić i sumnjiče ga da je upravo preko te tvrtke izvlačio novac. Uz Radića, uhićeno je još šest osoba.

Inače, jučer je bivša šefica ureda predsjednika Hrvatske gospodarske komore i desna ruka Nadana Vidoševića , Zdenka Peternel u tužiteljstvu davala iskaz čak sedam sati, točnije od 10 ujutro do 17 sati.

Davanje iskaza uslijedilo je nakon što je dva mjeseca provela u istražnom zatvoru zbog sumnje da je s Igorom Premilovcem, Davorom Komeričkim, a kako se naknadno doznalo, i Nadanom Vidoševićem, izvlačila novac iz Hrvatske gospodarske komore.

Kako doznajemo, nova uhićenja nisu povezana s tim svjedočenjem, već s iskazom Igora Premilovca preko čije je tvrtke Remorker fiktivnim računima izvlačen novac. Navodno je Premilovac prokazao tvrtku sa sjedištem u Sesvetama koja je, također, ispostavljala fiktivne račune.

Pročitajte i ovo Ivan Pernar u tijeku istraživanje Policija privela Pernara pred školom, ravnatelj: "Htio je djecu pitati o javnom samosnimanju i ozljeđivanju spolovila" Priveden Vjekoslav Potočanac - 1 da ne utječe na svjedoke FOTO Sud odlučio: Bivši ravnatelj Županijskog Centra za socijalnu skrb zbog prijave za nasilje u obitelji ide u istražni zatvor

Vidoševićeva desna ruka davala iskaz čak SEDAM SATI!

Druga uhićenja se tiču lažnih invalidnina. Prema prvim informacijama, uhićen je bivši visoki dužnosnk Ministarstva obrane, ali i Ministarstva branitelja. Njega se tereti da je sam sebi potpisao lažne papire, iako nije bio na ratištu, i na osnovu te lažne dokumentacije dobio 20 posto vojne invalidske mirovine i sve pogodnosti koje idu uz to.

Spominju se još neka imena, a među njima i generala bojnika Marinka Krešića, bivšeg šefa personalne uprave Ministarstva obrane. No, novinar Nove TV danas je telefonskim putem razgovarao s njim i on mu je sve demantirao. Kazao je da ga nitko nije zvao, ni privodio vezano uz najnoviju aferu.

Podsjetimo, Nekadašnjeg čelnika HGK-a Nadana Vidoševića Uskok tereti da je organizirao kriminalnu skupinu radi izvlačenja milijunskih iznosa iz te ustanove. Uskok je protiv Vidoševića pokrenuo istragu zbog izvlačenja najmanje 35 milijuna kuna iz HGK, a istragom su, uz njega i Peternel, obuhvaćeni i bivša voditeljica HGK-ove Službe za financijsko –računovodstvene poslove Josipa Mladinov, Davor Komerički te Igor Premilovac.

Vidoševiću je prije tri dana produljen istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke tijekom istrage.

Izvlačenje milijunskih iznosa iz HGK-a jedan je od krakova afere Remorker, dok drugi krak seže u Hrvatske autoceste, koje su se također našle pod Uskokovim istragom.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene