Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nastavak suđenja

Afera Kamioni: Čeka se iznošenje obrane Rončevića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši ministar obrane Berislav Rončević i njegov pomoćnik Ivo Bačić od sutra bi trebali početi iznositi svoje obrane na suđenju u aferi kamioni.

USKOK ih tereti da su zlouporabom položaja i ovlasti u nabavi vojnih kamiona 2004. oštetili državni proračun za više od deset milijuna kuna. Sutra bi svoju obranu trebao početi iznositi Rončević, dan poslije Bačić, nakon čega je po dva dana predviđeno za iznošenje završnih riječi USKOK-a i obrane.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Premijerka odgovorila predsjedniku SDP-a 'Milanović je prespavao punih sedam godina' Slika nije dostupna Presuda za kamione Stazić: Hebrang i HDZ pokušali su prikriti kazneno djelo

Rončević i Bačić su na početku suđenja na zagrebačkom Županijskom sudu 29. siječnja 2010. kazali da se ne osjećaju krivima niti po jednoj točki optužnice kojom ih se tereti da su izravnom pogodbom od tvrtke Eurokamioni kupili 39 vojnih kamiona marke Iveco za 34,4 milijuna kuna, iako su za 10,2 milijuna kuna bili skuplji od najniže cijene koju je na natječaju ponudila tvrtka Man Importer.

>> Ni Iveco nije udovoljavao uvjetima MORH-a

Obavljeno više vještačenja

Novo vještačenje, koje je napravio vještak s Prometnog fakulteta Zdravko Bukljaš, pokazalo je da Ivecovi kamioni nisu zadovoljavali po niti jednoj od pet točaka, dok jeftinija MAN-ova vozila u tri točke udovoljavaju traženim uvjetima.

Tijekom suđenja, kojeg su obilježile dvije gotovo tromjesečne stanke, ispitano je ukupno 30-ak svjedoka od kojih je većina bila predložena od strane USKOK-a. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene