Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Policija vrši predistražne radnje

Afera Hypo se prelila u Sloveniju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Afera Hypo se prelila i u Sloveniju te slovenska policija već mjesec dana vodi istragu oko Hypo banke.

Za slovenski poslovni list Finance policija je potvrdila da istragu vode još od lipnja. Glavni akter koja trese Austriju i Hrvatsku Wolfgang Kulterer je u razdoblju između 2003. i 2007. bio predsjednik nadzornog odbora slovenske Hypo banke kada ju je vodio Božidar Špan, osnivač slovenskog Hypa.

Pročitajte i ovo Domagoj Mikić i Walter Zakrajšek - 3 Blizu granice s Hrvatskom Završena akcija spašavanja: Otkriveno stanje speleologa, a spasilačka služba razmišljala je i o miniranju Domagoj Mikić i Damijan Šinigoj - 4 Teško je ozlijeđen Speleolog upao u špilju duboku 150 metara: Akcija spašavanja trajala 18 sati

Slovenska javnost šuška o nekoliko sumnjivih poslova lokalnih političara i gospodarstvenika s Hypo bankom. Najčešće se spominje stranka LDS, Katarine Kresal. Radi se o navodnim lombardnim kreditima pojedinaca i kreditima koje su podignuli za sanaciju stranke nakon čega je stranku preuzela Katarina Kresal. Također, spominju se i 'tajkunski krediti', koje je Hypo davao za menadžerska preuzimanja te loše i nesigurne kredite je davao njihovim tvrtkama.

U LDS-u su bili začuđeni da se baš njih pita o aferi Hypo te tvrde da nemaju nikakvih poslovnih poveznica sa stranim bankama te zato ne vide nikakvog razloga da bi netko iz njihove stranke bio pozvan na informativni razgovor. Priznali su jedino da imaju kredite u bankama, kao i druge stranke, ali da ih uredno vraćaju. Nisu odgovorili imaju li krediti u Hypu i koliki je te kako ga vraćaju. Slovenska policija je samo potvrdila da se vode predistražne radnje dok u slovenskoj podružnici Hypo banke kažu da kod njih nema nikakve istrage te vjeruju da nema nikakvog razloga da bi se istraga proširila na Sloveniju.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene