Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Igor Premilovac, koji je priznao izvlačenje novca iz Hrvatske gospodarske komore, danas će dopuniti svoj iskaz pred USKOK-om.


Trećeoptuženi u slučaju Remorker, Igor Premilovac, koji je priznao da su na austrijski račun njegove češke tvrtke Remorker International, osim novca izvučenog fiktivnim ugovorima iz Komore, navodno uplaćivana i sredstva HAC-ovih podizvođača u ovim trenucima u USKOK-u dopunjuje svoj iskaz.

>> Sapunaru jednomjesečni istražni zatvor

Vezani članci Slika nije dostupna Afera Remorker: Prskalu, Lovrinčeviću i Vukeliću određen istražni zatvor Slika nije dostupna Nastavak afere Remorker: Uhićeni bivši direktori HAC-a

Njegov je odvjetnik, Branko Šerić, nakon iskaza potvrdio da je njegov klijent nadopunjavao svoju obranu u USKOK-u- te da je potkrijepio dokumentima. Dodao je i kako se obrana odnosila samo na HAC te kako njezino iznošenje još nije završeno, a kako se radi o dojabetičaru nije poznato kada će biti nastavljena.

Na pitanje novinarke Nove TV hoće li nakon njegovog novog iskaza biti još uhićenja odvjetnik je samo rekao 'vidjet ćemo'.

Spomenimo još i da se danas sastao nadzorni odbor Hrvatske gospodarske komore koji je zaključio da je poslovanje HGK bilo u skladu s procedurama.

Pored već poduzetih mjera kontrole, naloženo je i osnivanje posebne ustrojbene jedinice za sukladnost.

I ministar poduzetništva Gordan Maras je komentirao ovaj slučaj i odgovornost Komore. 'Odgovornost je na vodstvu Komore, odgovornost za funkcioniranje i za sve što se događa ovih dana i očekujem da se ta odgovornost materijalizira. Da sam ja na mjestu Nadana Vidoševića više ne bi bio predsjednik HGK', zaključuje Maras.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook