Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Radnice nastavile s prosvjedom

Adria blokirana i danas

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dan nakon što je proglašen stečaj zadarske tvornice za preradu ribe Adrie, nezadovoljne radnice su nastavile s blokadom kruga tvornice.

Stečaj zadarske tvornice za preradu ribe koji je pokrenut u utorak na ročištu na Trgovačkom sudu u Zadru podijelio je radnice. Iako su stečaj same zatražile preko svojih sindikalnih povjerenika, od 119 radnica, svega je njih 12 ostalo pri prvotnom zahtjevu za stečajem, te su se predomislile nakon što se kao strateški partner pojavio predstavnik dviju tvornica za preradu ribe iz Slovačke i Njemačke.

Pročitajte i ovo Centar za mlade Zadar - 3 u očekivanju Godota Sramotan primjer nebrige: U velebnu zgradu uložili šest milijuna eura, a zjapi prazna Novac Bivši poslovni partneri Oteli ga, zatočili i prijetili: Zadranin im u strahu za život prepisao nekretninu

Predstavnica radnica Jadranka Grdović je o zahtjevima i blokadi tvornice u srijedu rekla kako je trenutačno u prostorijama Adrie između 40 i 50 djelatnica. "Podijelili smo se u tri smjene, u tvornici ćemo ostati 24 sata na dan. Zakonski ćemo stečajnom upravitelju morati dopustiti ulaz, ali evo ako već umiremo, onda nećemo umrijeti u tišini", rekla je Grdović dodajući kako radnice žele da se zna da im je stalo do očuvanja proizvodnje i radnih mjesta.

Stečaj nad 65-godina starom zadarskom tvornicom za preradu ribe je nakon ispitnog ročišta, i to na zahtjev sindikalnog povjerenika PPDIV-a Ivice Blaževića, prihvatila predsjednica Trgovačkog suda u Zadru Ardena Bajlo. Za stečajnog upravitelja određen je Dragan Bijelić iz Šibenika.

Prema podacima iz obrazloženja rješenje o pokretanju stečaja, Adria je u blokadi, dugovi tvrtke premašuju 83 milijuna kuna, a zaposlenicima plaće nisu isplaćene od rujna prošle godine.

Tvrtka ima nekretnina koje, po zadnjoj procjeni, vrijede oko 113 milijuna kuna i opreme u vrijednosti oko 32 milijuna kuna te potraživanja u iznosu od oko 30 milijuna kuna. Kako je proizišlo da stečajni dužnik ima imovine iz koje bi se mogli podmiriti troškovi postupka i dijelom vjerovnici, sukladno odredbama Stečajnog zakona, doneseno je rješenje o pokretanju stečaja,

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene