Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik Sindikata Istre i Kvarnera Bruno Bulić na konferenciji za novinare u Puli ocijenio je stanje u tvrtki ACI d.d. zabrinjavajućim s obzirom na to da se, kako je rekao, "u tom društvu u većinskome državnom vlasništvu maltretiranjem i zastrašivanjem gase radna mjesta u Istri".


Ustvrdivši kako se radi o neprimjerenom načinu rada za jednu tvrtku, Bulić je rekao da 14 radnika ACI-jeva odjela financija i računovodstva već 14 mjeseci svakodnevno iz Pule putuje na rad u Opatiju, te da im se za to isplaćuje pola dnevnice.

Vezani članci Provalnik, ilustracija (Foto Getty) Noćna drama u Puli: Provalnik uhvaćen na djelu, policiji ga predao ukućanin Djeca odlaze iz škole, ilustracija Pokušaj vrbovanja ispred škole: Muškarac dječaku nudio bombone i psiće

"To je nepotrebno maltretiranje ljudi, a svrha mu je riješiti se zaposlenika koji bi u konačnici sami trebali dati otkaz. To nije nikakva racionalizacija poslovanja, kako tvrdi Uprava, s obzirom na to da su prostorije kojima se ACI u Opatiji koristi u vlasništvu grada, a prostorije u vlasništvu ACI-ja u Puli sada su prazne", rekao je predsjednik Sindikata Istre i Kvarnera Bruno Bulić.

Napomenuo je kako njihov sindikat u ACI-ju djeluje samo mjesec dana, te kako se pita zašto do sada nije reagirao Sindikat turizma i ugostiteljstva Hrvatske.

"Riječ je o zabrinjavajućim i protuzakonitim aktivnostima Uprave društva u čijem su Nadzornom odboru i dva državna tajnika kojima ne služi na čast da im Uprava radi protuzakonito", istaknuo je Bulić i izrazio nezadovoljstvo što se u dosadašnjima razgovorima zaobišlo Radničko vijeće.

Bulić je istaknuo kako će Sindikat Istre i Kvarnera o tome izvijestiti ministra turizma Božidara Kalmetu i premijera Ivu Sanadera, a od radnika će zatražiti da ne potpisuju nikakve dokumente dok o tome ne obavijeste sindikalnog povjerenika ili predstavnika Radničkog vijeća.

"Nažalost, sve se to počelo događati u godini kada ACI prvi put iskazuje dobit. Upravo zato, poigravanje s radnicima nije rezultat financijske konsolidacije, nego nekakvih zločestih namjera", ustvrdio je Bulić.

Mi nismo nikoga zastrašivali i maltretirali, a ako taj sindikat ima takvu informaciju, neka imenuje tu osobu. Anto Violić, direktor ACI-ja

Glavni direktor ACI-ja Anto Violić opovrgnuo je optužbe Sindikata ocjenjujući ih neutemeljenim i neprihvatljivim. 

"Za moga mandata nisam uručio nijedan otkaz. Spreman sam razgovarati sa svakim radnikom posebno i ponuditi mu adekvatno zbrinjavanje: bilo mirovinu bilo novo radno mjesto u ACI marinama", rekao je Violić.

Dodao je kako za Sindikat Istre i Kvarnera nije niti čuo.

Violić je na čelu ACI-ja od rujna prošle godine.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju