Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Abeceda demokracije za Hrvatsku koju će voditi mladost i mudrost

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uoči parlamentarnih izbora predsjednik stranke Abeceda demokracije Stjepan Vujanić poručio je mladima da ne trebaju mijenjati državu već političare, rekavši da se njegova stranka zalaže za Hrvatsku koju će voditi mladost i mudrost.

Abeceda demokracije izlazi na izbore u svih 12 izbornih jednica, što znači da će svoje kandidate imati i u dijaspori i među manjinama. Vujanić ističe kako je na listama u prosjeku 40 posto žena, te oko 30 posto mladih do 34 godine starosti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Stjepan Hauser na vrućem stolcu 'Najljepši kompliment mi je da nisam glup' Slika nije dostupna Mogućnost stavljanja zemlje pod nadzor Mesić: Hrvatskoj ne treba monitoring Europske komisije

"U kampanju idemo s 0 kuna i nadamo se da će to birači prepoznati", rekao je Vujanić.

Upozorio je kako se velike stranke razbacuju za desecima milijuna kuna dok istodobno 20 posto hrvatskih građana gladuje.

Abeceda demokracija djeluje od 1995. godine, a do 2004. na izbore je izlazila pod nazivom Hrvatska građansko seljačka stranka.

Stranka predstavlja srednji sloj građanskog i seoskog stanovništva, a glavni oslonac su joj mladi. Polazišta su joj političke i socijalne ideje braće Radić te moderna europska politička misao.

Zalaže se, među ostalim, za ravnomjerni razvoj svih hrvatskih regija, za gospodarstvo održivog razvoja, za reviziju pretvorbe i
privatizacije.

Cilj Abecede demokracije jest ne dijeliti Hrvatsku na lijeve i desne već stvoriti uspješnu europsku Hrvatsku koja bi istodobno zadovoljila europske standarde i sačuvala svoj nacionalni identitet, stoji u programu stranke.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene