Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Provjerite na vrijeme

A što sad? Put uplaćen, putovnica istekla!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
S dolaskom godišnjih odmora udvostručila se navala na šaltere za izradu putovnica u policijskim upravama. Kako je kada se približi datum uplaćenog skupog putovanja, a putnik s užasom shvati da je datum putovnice istekao, provjerili smo u Splitu.

Svi se lagano preznoje kada prije granice u džepovima i torbi ne mogu odmah pronaći putovnicu. A zamislite da u njoj ugledate stari datum. Kada ste odlučili gdje putujete, i sakupili novac ostaje pitanje je li putovnica ispravna. U splitskoj policiji navala baš na putovnice. 'Brojke su dvostruko veće nego u uobičajenom razdoblju', kažu u policiji.

Pročitajte i ovo Ilustracija Strka pred važan dan Draga, ne možemo se vjenčati jer mi je pas pojeo putovnicu: Mladoženja dignuo institucije na noge da se ubrza proces Slika nije dostupna Velika Britanija: Ukradeno 3.000 putovnica iz zaštićenog kombija

Imali su u policiji na odjelu izdavanja putovnica i dvometraša, navijača koji je plakao od bijesa jer zbog putovnice nije mogao stići na utakmicu nogometnog prvenstva. Zakonski, izrada je 30 dana, ali u praksi stižu za 10 do 15 dana. U turističkoj agenciji se sjećaju tek vjenčanog para i mladoženje koji je htio iznenaditi suprugu putovanjem u Pariz, a ona je onda otkrila da joj je putovnica istekla. 'Drama, slom živaca, skoro rastava braka', ispričali su u agenciji.

Putovnica se u roku 24 sata pa i brže može napraviti samo u Zagrebu. To je i 240 kuna skuplje. Kad smo kod troška, pazite i na fotografije. Morate se slikati smrtno ozbiljni. A kada je sve gotovo: Sretan put i dobro čuvajte putovnicu!

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene