Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Rekordere u legalizaciji nekretnina koji su zadovoljili kvotu od 20 posto riješenih zahtjeva može se nabrojati na prste jedne ruke.


Samo je pet hrvatskih gradova koji su zadovoljili kriterij iz Zakona o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama, prema kojem su do kraja 2013. godine trebali zadovoljiti kvotu od 20 posto riješenih zahtjeva za legalizacijom.

Vezani članci Torcidin mimohod za Vukovar bez pridržavanja mjera Mjere za Torcidu ne vrijede? Mimohod za Vukovar nisu prijavili, nisu se baš nosile ni maske, a svi nadležni peru ruke Ilustracija Kako im vjerovati? Prije nekoliko dana hvalili su se da smo među najboljima u Europi, a nakon Vukovara najavljuju strože mjere!

To su Dubrovnik sa 24,72 posto riješenih zahtjeva, Bjelovar sa 22,44 posto, Vukovar sa 21,30 posto, Virovitica sa 21,07 posto te Vodnjan sa 20,08 posto, objavljeno je u Registru broja riješenih zahtjeva na stranicama Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja.

Možda vas iznenadi koliko se ljudi prijavilo za posao u Agenciji za legalizaciju

Krajem lipnja ponovno će se provjeravati stanje, ali tada će kvota biti 35 posto riješenih zahtjeva. Gradovi i županije koje to ne dostignu, svoje će neriješene predmete morati prepustiti Agenciji za ozakonjenje bespravne gradnje.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook