Obavijesti Video Pretražite Navigacija
DANI MOBILNOSTI I EDUKACIJE

9. međunarodni sajam školovanja u inozemstvu u Zagrebu i Dubrovniku

PR
PR
Aktualno Galerija PR PR PR PR PR PR PR PR +2 PR Galerija 1/7 >>
U vremenu kada je svijet sve bliži i dostupniji, današnja generacija Z koju čine mladi rođeni krajem devedesetih i početkom dvijetisućitih, sve više želi putovati i upoznavati nove zemlje, kulture, ljude i u tom procesu osamostaliti se i pripremiti se za svoju buduću karijeru.

Prema istraživanju koje je provelo američko sveučilište Northeastern, čak 81% mladih ove generacije smatra da im je potrebno visoko obrazovanje, njih 63% želi na fakultetu učiti o poduzetništvu te kako pokrenuti svoju tvrtku, a njih 42% planira jednog dana raditi za sebe. Oni su motivirani visokim primanjima i shvaćaju da im je novac važan za ostvarenje kvalitetnog života, oni su vrlo tehnološki potkovani i ponekad provedu i do 10 sati dnevno on-line, od čega čak više od tri sata dnevno na Youtube-u za koji smatraju da je izvrsna platforma za učenje novih sadržaja. Ovo je generacija koja traži pravu karijeru za sebe i koja želi raditi posao koji će pridonijeti svijetu, gdje će imati ravnotežu privatnog i poslovnog života i gdje će biti dobro plaćeni.

A što žele hrvatski učenici i studenti? Kao i njihovi vršnjaci u razvijenim zapadnim zemljama i mladi Hrvati imaju ambiciozne ciljeve - žele kvalitetno obrazovanje i dobro plaćen posao ili mogućnost rada za sebe.

PR PR

Kako u Hrvatskoj prevladava diskurs o tromosti i neefikasnosti javne uprave i državnog aparata, mladi pronalaze načine kako će zadovoljiti svoju žeđ za uspjehom i gdje će dobiti potrebna znanja i vještine. Većinom ih pronalaze na europskim sveučilištima na kojima ih u ovom trenutku studira oko devet tisuća. Upravo ovaj fenomen odlaska na studij u inozemstvo, koji neki prikazuju negativnim, znači korak u pravom smjeru kojim će mladi pridonijeti toliko željenom preokretu Hrvatske. Poduzetnički način razmišljanja te vještine i znanja koja će omogućiti provedbu tih ideja, ključ su za revitalizaciju našeg gospodarstva i širenja liberalnijeg načina razmišljanja i na naše fakultete i svoju okolinu, u čemu će u budućnosti svakako ulogu imati i hrvatski fakulteti koji žele strane studente, brzorastuće mlade tvrtke u IT sektoru te svi oni koji se aktivno zalažu za modernu, efikasnu, transparentnu državu i djeluju u tom pravcu. 

Devetu godinu zaredom u Zagrebu i Dubrovniku odvija se međunarodni sajam školovanja u inozemstvu na kojem se predstavljaju sveučilišta, srednje škole i škole jezika iz Velike Britanije, Danske, Švicarske, Italije, SAD-a i drugih zemalja. Osim prilike za osobni razgovor s predstavnicima institucija iz inozemstva, posjetitelji sajma imat će mogućnost sudjelovati u nizu zanimljivih panela i radionica s aktualnim temama iz područja obrazovanja u inozemstvu koje će voditi predstavnici gostujućih fakulteta, studenti i polaznici programa, njihovi roditelji i BHV savjetnice.

PR PR

Na Danima mobilnosti i edukacije razgovarat će se o vrućim temama kao što su Brexit i njegov utjecaj na prijave za studij u Velikoj Britaniji, u kojim europskim zemljama je studij besplatan, koji su najpopularniji smjerovi studija, koje su prednosti dvopredmetnih studija (npr.psihologija i IT znanosti), koja razina mature je potreba za upis u Europi, te koji su uspjesi hrvatskih studenata.

Dane Mobilnosti i Edukacije po deveti put organizira BHV Education, najstarija hrvatska agencija za školovanje u inozemstvu, članica brojnih svjetskih obrazovnih asocijacija, koja već 25 godina mlade iz šire regije upućuje na programe u Europi, Americi i Kanadi, a posljednjih pet godina djeluje i kao karijerni centar koji jedini u Hrvatskoj nudi najpoznatiji svjetski test za profesionalno usmjeravanje – Harrison Assessment.

Dani Mobilnosti i Edukacije održavaju se u Zagrebu u hotelu Hilton Gardenn Inn u petak 25.10. i subotu 26.10. od 11.00 do 18.00 sati, te u ponedjeljak 28.10. u Dubrovniku u KIC Kino Sloboda od 12.00 do 17.00 sati.
Ulaz na Dane Mobilnosti i Edukacije je besplatan, uz prethodnu registraciju.

RASPORED PANELA NA SAJMU 2019. U ZAGREBU:
11.00-13.00 STUDY UK
13.00-15.00 STUDY DENMARK
15.00-16.00 SREDNJOŠKOLSKI PROGRAMI
16.00-17.00 PRIVATNI FAKULTETI
17.00-18.00 STUDY ITALY

RASPORED PANELA NA SAJMU 2019. U DUBROVNIKU:
12.00-13.00 STUDY UK
13.00-14.00 STUDY DENMARK
14.00-15.00 SREDNJOŠKOLSKI PROGRAMI
15.00-16.00 PRIVATNI FAKULTETI
16.00-17.00 STUDY ITALY

KAKO JE TO IZGLEDALO PROŠLE GODINE:

ISKUSTVO STUDIRANJA U INOZEMSTVU

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene