Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Borba za život

9-godišnja djevojčica i dalje kritično, uzrok krvarenja na mozgu urođena mana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pretrage u zadarskoj bolnici pokazale su da je 9-godišnjakinja pretrpjela krvarenje na mozgu zbog urođene mane, što je vrsta moždanog udara. Liječnici se u Općoj zadarskoj bolnici i dalje bore za njezin život.

Djevojčica je u subotu poslijepodne u polukomatoznom stanju dovezena u Opću bolnicu Zadar, a njezino stanje je i dalje kritično.

Pročitajte i ovo Bazen, ilustracija Tragedija Otac i djed skočili u bazen kako bi spasili dvogodišnju djevojčicu - obojica su preminula: "Plač majke bio je šokantan" Policija - Ilustracija sretan kraj potrage Pronađena 14-godišnja djevojčica koja je nestala iz Zadra

Kad je djevojčici pozlilo roditelji su u pomoć pozvali susjedu Biljanu Rajak, medicinsku sestru, koja kaže da nije mogla vjerovati što se događa. Djevojčicu je snažno boljela glava, ostala je bez vida, padala je u nesvijest, oduzeta joj je desna strana lica i tijela i neprestano je povraćala. Svi su simptomi upućivali na moždani udar, iako nikome nije bilo jasno kako se tako nešto može dogoditi 9-godišnjem djetetu. Današnje su pretrage pokazale kako se radi o krvarenju na mozgu, izazvanom urođenom manom. To je također jedna vrsta moždanog udara.

Biljana Rajak tvrdi da su iz roditeljske kuće pokušavali nazvati hitnu pomoć u Gračacu, ali je nisu uspjeli dobiti. Kako obitelj djevojčice živi blizu policijske postaje u Srbu, zamolili su policiju za pomoć, koja je procijenivši da se radi o pitanju života i smrti, odvezla djevojčicu do Hitne pomoći u Gračacu, udaljene oko 40 kilometara.

Da sam dobro postupio, potvrdili su mi i sa zadarske neurokirurgije. Nisam mogao otići s djevojčicom jer sam jedini dežurni liječnik u Domu zdravlja i moram ostati zbog ostalih slučajeva koji mogu iskrsnuti. dr.Marko Montana Tamo je djevojčicu na pregled primio dr. Montana, koji je djevojčicu, tvrdi sestra Biljana, naumio poslati s uputnicom za napadaj epilepsije u Gospićku bolnicu. Na inzistiranje, tvrdi nje i njezine kolegice iz Doma zdravlja u Gračacu, liječnik popušta i šalje djevojčicu hitno bolničkim kolima u Zadar. Sestra kaže da liječnik, iako je to u ovakvom slučaju kako ona tvrdi dužan, nije išao s djevojčicom, već je otišao svojim putem.

S druge strane prozvani liječnik, posjetio je danas djevojčicu u bolnici. Tamo su ga obavijestili da je postupio ispravno i dobro, jer da je djevojčici dao bilo kakve lijekove, liječnicima u Zadru bilo bi onemogućeno postavljanje ispravne dijagnoze. Za vrijeme posjeta, tvrdi sreo je i majku djevojčice, koja mu je kako kaže zahvalila i rekla kako 'je on napravio sve što se od njega očekivao'.

Biljana Rajak tvrdi kako je samo zahvaljujući brzoj reakciji medicinskih sestara i liječnika u zadarskoj Općoj bolnici djevojčica sada živa, iako je još uvijek kritično i liječnici se bore za njezin život.

Majka 9-godišnjakinje u telefonskom je razgovoru novinaru Dnevnika Nove TV izjavila kako joj 'ništa od svega toga sada nije bitno', te kako joj je samo važno da se 'njezino dijete oporavi.

Načelnik policijske postaje Srb Tomislav Ivandić izjavio je kako nisu imali vremena za razmišljanje, već su djevojčicu odmah prevezli na hitnu pomoć, jer bi svako odugovlačanje moglo biti pogubno, a hitna pomoć bi zbog velike udaljenosti stigla najranije za 40 minuta. Načelnik je također rekao kako je pokrenuo akciju prikupljanja novčane pomoći obitelji djevojčice.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene