Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prvostupanjska presuda

81 godina zatvora četvorici bivših pripadnika HVO-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sud Bosne i Hercegovine proglasio je krivim četvoricu bivših pripadnika Hrvatskog vijeća obrane za kazneno djelo zločina protiv čovječnosti i osudio ih na ukupno 81 godinu zatvora.

Prvostupanjskom presudom Marko Radić, Dragan Šunjić, Damir Brekalo i Mirko Vračević proglašeni su odgovornim za zločine počinjene nad zatočenicima u selu Vojnu kod Mostara. Kako je navedeno, njih četvorica su kao pripadnici Prve bjelopoljske bojne Druge brigade HVO-a sudjelovali u široku i sustavnu napadu na bošnjačko civilno stanovništvo u Mostaru, a izravno su odgovorni za protupravno pritvaranje oko sedamdeset žena, djece i staraca.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Dragovoljci BiH: 81 godina zatvora, presuda Hrvatima u BiH Slika nije dostupna Vijeće ministara BiH traži objašnjenje o pravima posavskih Hrvata

Proglašeni su odgovornim i za zlostavljanje bošnjačkih muškaraca u logoru na helidromu. Marko Radić osuđen je na 25 godina zatvora, Dragan Šunjić na 21, Damir Brekalo na 20 i Mirko Vračević na 14 godina. Sva su četvorica u pritvoru sarajevskog suda od 2. lipnja 2006.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene