Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istražne radnje

60-ak branitelja pod istragom zbog mirovina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Koprivničke branitelje istražuju policija i Županijsko državno odvjetništvo, oko pitanja njihovog statusa i mirovina.

Pripadnici 117. koprivničke ratne brigade, izdavanjem naloga ŽDO-a u Koprivnici, našli su se pod istragom policije, odnosno njih 60-ak, a potvrdila je to i PU koprivničko-križevačka. 'Ne znam ništa o istrazi, ali je podržavam. Znam da postoje ljudi koji se nisu maknuli iz Koprivnice, a imaju velike braniteljske mirovine. Slična istraga već je vođena, ali je zataškana, nadam se da ovaj put neće biti tako', rekao je za Večernji list Ivica Galinec, predsjednik županijske udruge PTSP-a Koprivnica

Pročitajte i ovo Zoran Milanović Promjene Milanović najavio jedan od prvih poteza Vlade nacionalnog spasa Predsjednik Zoran Milanović Nova objava na Facebooku Milanović se ponovo oglasio: "Imamo inflaciju pohlepe! Država to može riješiti"

Galinec tvrdi kako je u ratu bilo oko 700 branitelja iz Koprivnice, dok ih se na službenim popisima nalazi i čak sedam puta više, odnosno 5000. Razlog pokretanja istražnih radnji protiv koprivničkih branitelja odvjetništvo i policija nisu željeli komentirati, no treba podsjetiti kako je ratni zapovjednik 117. brigade Dragutin Kralj, u travnju dao indikativan intervju oko statusa određenih koprivničkih branitelja. Kralj je tada tvrdio kako najveću braniteljsku mirovinu u Koprivnici ima osoba koja je pobjegla iz brigade prije odlaska na ratište, piše Večernji.

'Nedugo nakon objave intervjua ispitali su me i rekli da pokreću istragu. Istragu tražim već 15 godina i držim da to nije atak na branitelje koji su zasluženo dobili mirovinu', zaključio je Kralj.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene