Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Zbog sukoba interesa

52 udruge traže smjenu ministrice Dropulić

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pedeset i dvije Udruge za zaštitu okoliša od premijerke Kosor zatražile su smjenu resorne ministrice Marine Matulović Dropulić.

Potaknuti najavama o rekonstrukciji Vlade smatraju da je krajnji rok za smjenu ministrice Dropulić koju optužuju za sukob interesa, pogodovanje velikim zagađivačima te zastrašivanje Udruga. Ministrica im je na svaku optužbu odgovorila. Podsjeća da njezin sukob interesa, institucije nikad nisu utvrdile.

Pročitajte i ovo Poziv u blagdanskoj misiji: Dvjema šibenskim udrugama pripremili su pravo blagdansko iznenađenje - 15 Poziv Domagoja Mikića Veliko iznenađenje za dvije udruge koje pomažu djeci s teškoćama i trebaju pomoć: "Ako se ugase, neće biti potpore od nikuda, oni spašavaju našu djecu" Davor Filipović, bivši ministar gospodarstva i održivog razvoja afera Mreža Filipović: "Nisam znao za poruke, ali preuzimam odgovornost. Radio sam pošteno. Ne vjerujem da se Lovrinčević upuštao u sitne dealove"

>> 'Matulović-Dropulić bi trebala dati ostavku'

'Ministrica je dioničarka IGH, koji istovremeno izrađuje studiju ocjene okoliša i bilo je primjera da kada je u pitanju drugi izrađivač, onda ne prođe studija, a kada je IGH izrađivač, kao na primjeru golf igrališta kod Motovuna, onda prođe. Ista stvar IGH je bio projektant rampe u Varšavskoj a ministarstvo odlučuje o žalbama stanara', ističe Tomislav Tomašević iz udruge Zelena akcija.

Ministrica kaže kako sukoba interesa nema. 'Zelena akcija uporno proziva ministricu Dropulić za sukob interesa u odnosu na IGH iako to nisu utvrdila mjerodavna tijela. Povezivanje ministrice sa IGH na takav način je zlonamjerno i tendenciozno', priopćilo je njezino Ministarstvo.

Udruge optužuju ministricu i za nekažnjavanje zagađivanja Sisačke rafinerije i za davanje dozvole tvornici Rockwool koju smatraju zagađivačem.

'Nema odstupanja od standarda zaštite okoliša'

'Licemjerno je ministricu optuživati za rad rafinerije INE u Sisku jer je ovo ministarstvo pokrenulo donošenje odluke Vlade kojom je tvrtki Ina naređena rekonstrukcija rafinerije. Tvornica Rockwool ispunjava sve uvjete zaštite okoliša što su pokazala mjerenja svih institucija. Ova dva primjera su dokaz da ministarstvo nije odstupilo od standarda zaštite okoliša', nadalje piše u priopćenju Ministarstva.

Ministricu optužuju i da je podržala Zakon koji omogućuje prodaju apartmana pod krinkom golf igrališta. Ministarstvo podsjeća da je u 6 godina novim Zakonima zaustavilo bujanje bespravne gradnje i zaštitilo obalni pojas i otoke.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene