Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Samo hrabro!

5 životnih odluka koje možete realizirati u jednom danu

Ne čekajte sutra kako biste radili na sebi
Ne čekajte sutra kako biste radili na sebi Foto: Getty
Odluke donosimo na dnevnoj razini, no oko nekih se nećkamo više i u konačnici odaberemo lakši put. Ipak, ponekad treba biti hrabar i ići za ostvarenjem svojih želja.

 

1. Prihvatite novu poslovnu priliku

Ne treba nam mnogo vremena da se zatvorimo u komfor zonu i počnemo prihvaćati i zadovoljavati se nekim neke stvarima koje ne bismo inače htjeli ili trebali. Strah od nečeg novog u većini slučajeva prevladat će i ostaviti nas na istome mjestu, na istome radnom mjestu. Sredina gdje vas već svi poznaju i poštuju od one gdje se tek morate dokazati, u trenucima kada vam je već svega dosta, čini se kao sigurna luka.

No, bitno je samo napraviti prvi korak i odlučiti se skočiti u nepoznato. Promjene su u većini slučajeva pozitivne, tjeraju nas da budemo proaktivni i bolji, nove poslovne prilike stvaraju nova poznanstva i iskustva koja su neprocjenjiva.

2. Priuštite si putovanje koje dugo priželjkujete

Putovanja nas obogaćuju, kroz njih se stvaraju sjećanja koja se zatim dugo prepričavaju, stoga nema razloga da se si s vremena na vrijeme ne ostvarite san i otputujete na željenu destinaciju. Prvi argument koji će gotovo svi izustiti na ovu pomisao je nedostatak novaca na bankovnom računu.

Istina, svakako vrijedi izvagati sve prednosti i nedostatke prije izdvajanja određenog iznosa iz kućnog budžeta. No, možda vam ponuda Addiko banke pomogne da popis konačno prevagne na stranu pluseva i krenete na putovanje. U tom slučaju gotovinski kredit možete dignuti u pola sata, a dodatna pogodnost je što vam Addiko banka prvu ratu kredita vraća pod bor. Tako će vam ovi blagdani ostati u nezaboravnom sjećanju.

3. Učinite nešto nesebično za druge

Donirajte kosu ili odjeću koja vam već dugo stoji u kutu ormara, poklonite dekicu azilu za životinje. Odvojite se od računala i vratite pravim životnim vrijednostima. Odmah ćete se osjećati bolje, a zbog veselja koje nastane s druge strane vrijedno je pauzirati ostalo.

4. Obnovite prijateljske odnose

Nemojte da ljudi koje ste upoznali kroz život i stvorili s njima prijateljski odnos čekaju na onu jednu obećanu kavu. Ne izmišljate isprike sljedeći put kad vas netko iznenadi pozivom. Zbog današnjeg načina života, većina će se nakon radnog vremena poželjeti baciti na kauč ili posvetiti daljnjim obavezama, ali ne zaboravite da nas prijatelji pune pozitivnom energijom i sigurno nećete požaliti što ste odvojili par sati na druženje s njima.

5. Budite sretni

Ne ustrajete na svojim ciljevima, previše razmišljate o neizvjesnim situacijama, odgađate aktivnosti koje vas čine ispunjenima – to su neke od zapreka koje stoje na putu vaše sreće. Ne čekajte sutra ili početak nove godine kako biste se posvetili sebi i svojim potrebama. Svaki dan možete učiniti nešto za sebe, od sitnica poput čitanja knjige do velikih stvari poput odlaska na dugo priželjkivano putovanje.

Pročitajte i ovo NewsBar produkcija video spota za Addiko banku ADDIKO DONOSI Potpuno drugačiji: Napravili spot o uvođenju eura koji je osvojio publiku i objasnili što s "bičvom ispod kreveta" Roditelji spremni za ''povratak u školu'' ADDIKO BANK DONOSI Muke po novčaniku: Koliko je roditelja spremno izdvojiti više tisuća kuna za opremu školaraca?

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene