Obavijesti Video Pretražite Navigacija
vrijedi isprobati

''Peglaj'' i uštedi: 5 stvari koje je bolje platiti karticom nego gotovinom

Bankovna kartica (Foto: Thinkstock)
Bankovna kartica (Foto: Thinkstock) Thinkstock
Aktualno Galerija +0 Bankovna kartica (Foto: Thinkstock) Galerija 1/1 >>
Iako je i dalje uvriježeno mišljenje da plaćanje gotovinom donosi najveće popuste, trendovi se mijenjaju. Provjerili smo za kojih pet stvari su pogodnosti ipak veće pri plaćanju kreditnom karticom.

1. Usluge prijevoza

Pročitajte i ovo Ilustracija raste potražnja Trebate gotovinu? Provjerili smo kakve su kamate u bankama, razlike nisu male Ilustracija Bolje izbjeći Ako izgubite karticu za autocestu, u velikom ste problemu: Pogledajte zašto ih treba dobro čuvati

Bilo da želite iznajmiti automobil za putovanja do udaljenih destinacija ili u taksiju shvatite da uz sebe nemate gotovinu, usluge prijevoza je najčešće isplativije platiti karticom. Taksi prijevoznici i agencije za iznajmljivanje automobila sve češće sklapaju partnerstva s kartičarima poput Mastercarda, a korist od partnerstva ima korisnik. Najčešće je riječ o 20% popusta koji ostvarujete prilikom plaćanja vožnje karticom.

2. Nadoplata mobilnog računa

Gigabajta, poruka, poziva i općenito svih jedinica prometa nikad dosta. Ispraznite li svoj mobilni račun, danas ga je, umjesto gotovinom, povoljnije nadoplatiti kreditnom karticom. Gotovo svaki mobilni operater pruža korisniku pogodnosti u slučaju kartičnog plaćanja. U VIP webshopu je dostupna usluga koja pri plaćanju određenim kreditnim karticama donosi 20% dodatnih kuna na računu od iznosa nadoplate. Kako ne biste previše vremena trošili na proučavanje pogodnosti, nije loša opcija prijaviti se na newsletter operatera u kojem stoje sve informacije uz koje štedite kune.

3. Izlazak u kino

Odlazite li u kino pogledati film, također je povoljnije razmišljati o kartičnom plaćanju. Većina kina u Hrvatskoj odabiru jedan dan u tjednu u kojem uz kartično plaćanje jedne ulaznice za film, drugu dobivate besplatno. Sve češće pojava su i posebni redovi za one koji plaćaju karticom pa je na taj način lakše izbjeći gužve i čekanja.

4. Smještaj

Traženje idealnog smještaja za godišnji odmor može biti prava muka, međutim online stranice za iznajmljivanje smještaja uglavnom daju dodatni popust pri plaćanju karticom. Takvo iznenađenje, koje vas dočeka prilikom odjave iz smještaja, na kraju godišnjeg odmora na kojem gotovo svi potroše i malo više od planiranog, dobro dođe.

5. Kulturni događaji

Iako možda niste navikli ulaznicu za koncert na blagajni dvorane platiti kreditnom karticom, prije sljedećeg odlaska na neki od kulturnih događaja provjerite imate li neke od pogodnosti. Banke i kartičari sve češće svojim klijentima osiguravaju dodatne popuste kod kupovine ulaznica za kulturne događaje – najčešće za one velike i dugoočekivane.

Sadržaj je napravljen u produkciji „NOVA TV Content Teama“ u suradnji s „VIPnet d.o.o.“ i u skladu s najvišim profesionalnim standardima.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene