Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Priredili veterani 4. gardijske brigade

400 Splićana ronilo na Rivi u sklopu projekta "Pogled u plavo"

Ronjenje na Rivi putem projekta \
Ronjenje na Rivi putem projekta \"Pogled u plavo\" (Foto: Marjan Prpić) - 4 Marjan Prpi?
Aktualno Galerija Ronjenje na Rivi putem projekta \ Ronjenje na Rivi putem projekta \"Pogled u plavo\" (Foto: Marjan Prpić) - 2 Foto: Marjan Prpi? Ronjenje na Rivi putem projekta \ Ronjenje na Rivi putem projekta \"Pogled u plavo\" (Foto: Marjan Prpić) - 3 Foto: Marjan Prpi? Ronjenje na Rivi putem projekta \ Ronjenje na Rivi putem projekta \"Pogled u plavo\" (Foto: Marjan Prpić) - 4 Foto: Marjan Prpi? Ronjenje na Rivi putem projekta \ Ronjenje na Rivi putem projekta \"Pogled u plavo\" (Foto: Marjan Prpić) - 5 Foto: Marjan Prpi? +10 Ronjenje na Rivi putem projekta \ Galerija 1/15 >>
Ronioci ronilačkog kluba veterana 4. gardijske brigade kroz projekt "Pogled u plavo" na inovativan način pružili su svojim sugrađanima i svim posjetiteljima Splita nesvakidašnju proslavu godišnjice osnutka 4. gardijske brigade.

Tijekom ovog vikenda, 28. i 29. travnja, na splitskoj Rivi bio je montiran najveći bazen u ovom dijelom Europe u kojem je potpuno besplatno zaronilo preko 400 osoba koje su imale priliku osjetiti čari ronjenja i s nestrpljenjem iščekivali svoj prvi zaron pod punom ronilačkom opremom i u kontroliranim uvjetima.

"Ovo je bilo vrlo neobično iskustvo, a posebno me se dojmila podvodna izložba fotografija unutar bazena. Ronjenje s bocom je doista fantastično, a vrlo rado bi upisao i tečaj ronjenja", rekao je Ivan, student kineziološkog fakulteta u Splitu.

Projekt Pogled u plavo gostovao je prvi put u Gradu Splitu i sve ovo ne bi bilo moguće bez velike podrške Grada Splita i Turističke zajednice grada Splita, a cilj ove manifestacije je potaknuti što veći broj osoba na bavljenje vodenim aktivnostima.

U sklopu projekta Pogled u plavo članovi ronilačkog kluba veterana 4. gardijske brigade prezentirali su svoj rad i mnogobrojne aktivnosti, usluge kao i ciljeve kluba što obuhvaća uključivanje mladih u promotivne, ekološke i edukativne programe.

"Institucije grada i županije prepoznale su rad ronilačkog kluba, a upravo ovakvim akcijama za mlade želimo potaknuti sugrađane na aktivnijem bavljenju aktivnostima vezanim uz more. Sve naše aktivnosti bile su koordinirane i usuglašene s Udrugom veterana 4. gardijske brigade koja je ujedno i naša matična udruga iz koje je klub proizišao. S ponosom možemo reći da je naša 27. obljetnica uz ostali prigodni program ovakvom akcijom dobila na jednom novom smjeru u radu s mladima. Tijekom ovog vikenda preko 400 naših sugrađana zaronilo je zajedno s nama. Težimo ka tome da pozicioniramo klub koji će biti vodeći u ovom dijelu Hrvatske kao klub koji će promicati ronjenje i vrijednosti Domovinskog rata kroz različite projekte", istaknuo je Ćiro Ugrin, predsjednik ronilačkog kluba veterana 4. gardijske brigade.

Za sigurnost ronioca osim članova RK veterana 4. gardijske brigade brinuli su se instruktori ronjenja Nemo-Adria Rescue Teama koji su članovi volonteri Specijalističke ronilačke postrojbe za spašavanje iz vode pri Uredu za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba.

"S ponosom sam se uključio u rad kluba te volontiram u promotivnim i ekološkim akcijama, ekipa je odlična, a radimo i korisne stvari. Veselim se daljnjim projektima", rekao je Krunoslav Manjaka (34), član ronilačkog kluba veterana 4. gardijske brigade.

Nakon kraće poduke o ronjenju i ronilačkoj opremi kao i svim sigurnosnim elementima svaki posjetitelj koji je zaronio u bazen projekta Pogled u plavo imao je priliku obići podvodnu izložbu fotografija ljepota hrvatskog podmorja, Marjana Radovića, a koje su dodatno pridonijele stvarnom doživljaju dubine.

Vizualni začin projektu dao je i laser show koji je uz atraktivnu scenografiju igre svjetala u večernjim satima omogućio posjetiteljima zaron uz rasvjetu i glazbu.

Manifestacija se odvija pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma Republike Hrvatske.

Pročitajte i ovo Motociklist naletio na pješaka Vozači, oprez! Prometna nesreća u Splitu: Ima ozlijeđenih, dio ceste zatvoren za sav promet Ilustracija Zabijao se autom u njihov Clio Optužen muškarac čiji je ponašanje zgrozilo Hrvatsku: Svi pamte njegov napad na troje mladih

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene