Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svi zadovoljni

4.000 sudionika na 46. po redu Đakovačkim vezovima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Đakovu se održavaju 46. Đakovački vezovi. Svečanim mimohodom ulica grada prošlo je oko 4 tisuće sudionika. Program se poslijepodne nastavio u Štrosmajerovu parku.

Građani su zadovoljni, a to su i pokazali na svojim ulicama. Orila se pjesma i grmjela iz svega glasa.

Pročitajte i ovo Psi iz kampa Borovik Monstruozni čin Gnjusan zločin kod Đakova: "Dvije male duše koje su svakoga dočekivali mašući repom" Slika nije dostupna Đakovački vezovi Incident u Đakovu: Iskočio iz publike i gostima iz Turske uzeo zastavu

Đakovački vezovi apsolutni su prešli granice Hrvatske pa ne čudi da je i ove godine na njih stigao zavidan broj grupa iz svijeta. Od Chicaga, Kanade, Njemačke do gotovo svih susjednih zemalja.

Nakon mimohoda svi su se preselili u hladovinu parka, gdje će program trajati do dugo u noć, a završiti će izborom za miss. I to naravno ne bilo kakvu miss, nego miss najbolje odjevenih cura i snaša.

Podatak o ukupnoj materijalnoj dobiti teško je sada utvrditi, obzirom da je danas zapravo veliko finale Đakovačkih vezova, koji traju više od dva tjedna. Ako pitate Đakovčane - oni ionako kažu da je zarada od ove manifestacije nevažna. Ono što je važno je pokazati sve ono što se u Slavoniji nema prilike vidjeti svakog dana, a to su pjesme, plesovi i običaji.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene