Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U Đakovu se održavaju 46. Đakovački vezovi. Svečanim mimohodom ulica grada prošlo je oko 4 tisuće sudionika. Program se poslijepodne nastavio u Štrosmajerovu parku.


Građani su zadovoljni, a to su i pokazali na svojim ulicama. Orila se pjesma i grmjela iz svega glasa.

Vezani članci Problemi u Đakovu Niz problema u gradu koji zovu i "srcem Slavonije": "Kome će ići na dušu ako neko dijete nastrada?" Slika nije dostupna Svečani mimohod sudionika Đakovačkih vezova

Đakovački vezovi apsolutni su prešli granice Hrvatske pa ne čudi da je i ove godine na njih stigao zavidan broj grupa iz svijeta. Od Chicaga, Kanade, Njemačke do gotovo svih susjednih zemalja.

Nakon mimohoda svi su se preselili u hladovinu parka, gdje će program trajati do dugo u noć, a završiti će izborom za miss. I to naravno ne bilo kakvu miss, nego miss najbolje odjevenih cura i snaša.

Podatak o ukupnoj materijalnoj dobiti teško je sada utvrditi, obzirom da je danas zapravo veliko finale Đakovačkih vezova, koji traju više od dva tjedna. Ako pitate Đakovčane - oni ionako kažu da je zarada od ove manifestacije nevažna. Ono što je važno je pokazati sve ono što se u Slavoniji nema prilike vidjeti svakog dana, a to su pjesme, plesovi i običaji.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.