Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Učenici iz cijele Hrvatske u Zagrebu su jutros uživali u pravom glazbenom spektaklu. Zahvaljujući tjednu glazbe, u organizaciji hrvatske glazbene mladeži, školske klupe zamijenili su sjedalicama dvorane Vatroslava Lisinskog.


Zagrebačka filharmonija pred 3500 učenika. Oduševljenje su teško susprezali. Možda i zbog toga što je glazbeni ciklus imao i dodatke. Uz glazbu Mussorgskog, priređeno je i upoznavanje s instrumentima.

Vezani članci Videozid o ocjenama učenika u prošloj školskoj godini - 1 Poplava odlikaša: Prošle školske godine gotovo svaki drugi učenik prošao je s odličnim, no pandemija je ipak ostavila traga na općem uspjehu Testiranje u Grčkoj Strah od delta-soja: Jedna europska zemlja od danas ima stroža pravila za sve necijepljene, uključujući i djecu stariju od 12 godina

Otok Rab, Đurđevac, Rijeka, Valpovo, Slatina, tisuće učenika iz desetaka gradova osim u glazbenom spektaklu, sudjelovale su i u likovnom natječaju. A stavak 'Ples pilića' u ljuskama za školarce je bio posebno inspirativan.