Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Medicinske setre i tehničari

300 sati na mjesec! Na platnoj listi - nema prekovremenih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
O njima vladaju stereotipi. Da su neradnici koji ispijaju kave, da nitko ništa ne radi, no stvarnost je drukčija, tvrde iz Sindikata medicinskih sestara.

Oni su prvi kontakt koji ostvarujemo pri traženju pomoći. Mnogi znaju samo one koji rade u ordinacijama opće medicine. Robert i Danijela, oboje pune 18 godina rada na jednim od najstresnijih odjela u bolnici. Kroz njihove odjele prošle su tisuće pacijenata. Njihovi pacijenti su oni u najtežim stanjima. U nesvijesti, pod narkozom, u komi, strašnim bolovima.

Pročitajte i ovo Prosvjed radnika Autotroleja Traže bolje uvjete Radnici javnog gradskog prijevoznika u Rijeci prosvjeduju: "Izrabljuje ih se i plaća ispod minimalca" Veće ovlasti sestrama i tehničarima, ilustracija - 1 Projekt vrijedan 13,2 milijuna eura Medicinske sestre i tehničari dobit će nakon usavršavanja veće ovlasti, Beroš: "Mogu pomoći životno ugroženima, to je bitno"

Robert na kirurgiji. Danijela na intenzivnoj njezi. Rade i po 24-satne smjene. Budno paze na sve što se događa jer pogreške u njihovim slučajevima mogu biti fatalne. Na mjesec odrade i do 300-tinjak sati. Plaćeno im je samo 168. Kada koriste slobodan dan, to znači da njihov kolega odrađuje dvostruki posao.

>> Ostojić: Liječnici i medicinske sestre definitivno nemaju prevelike plaće!

Jučer je Zagrebom prošla povorka nezadovoljnih hrvatskih radnika. Po tko zna koji put. Među njima bio je i Robert. Danijela je morala biti na radnom mjestu. Medicinske sestre i tehničari prosvjedovali su protiv dodatnih rezanja svojih prava.

Unatoč svemu što prolaze, Danijela kaže: ' S vremenom se čovjek na sve navikne i to je poanta svega!
Moram priznati, ponovno da se bira struka i da ponovno moram odabrati struku vjerojatno bi to opet bilo sestrinstvo.'

Da nema takvih entuzijasta, osoba koji vole svoj posao i savjesno ga rade bez obzira na sve uvjete, ova humana profesija, vjerojatno bi bila desetkovana. Priču o Danijeli i Robertu pogledajte u prilogu Provjerenog.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite PROVJERENO putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene