Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bez radne ili boravišne dozvole te zemlje

250 tisuća kuna za vožnju sa stranim registracijama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nemaju samo ugostitelji i hotelijeri tijekom sezone pune ruke posla. Mnoge državne službe poput carine i policije također ne spavaju.

Policajci i carinici tijekom sezone pojačano rade. Nema smjene, a da bar neki prekršaj ne nađu. Koji puta ih ima više, a koji puta je dovoljan jedan da se radni dan isplati. Na Krku su kontrolirali vozila stranih registracija, posebno američkih i malih pacifičkih država, koja voze hrvatski državljani, a koji nisu prijavljeni u tim državama. Za takve prekršaje kazne su rigorozne, kao i za upotrebu lož ulja umjesto dizela što se također kontroliralo.

Pročitajte i ovo Ilustracija Uhićen je Zaštitari na aerodromu ostali u šoku kada su ugledali rendgenske snimke kovčega: Toliko novca nisu vidjeli u svojem životu Carinici pronašli vučju kožu s glavom stigla i kazna FOTO Zaustavili auto pa pronašli trofej: Carinici zaplijenili vuka

'Ova služba se bavi kontrolom nenamjenske upotrebe plinskog ulja, obojanog crvenom ili plavom bojom, kao pogonskog goriva, otkrivanjem raznih carinskih prekršaja i kaznenih djela. Također, kontroliramo i plovila', rekao je Domagoj Keglević iz mobilne jedinice carinarnice Rijeka.

Osim tog dijela posla, posebna je pozornost posvećena vozilima stranih registracija. 'To će se utvrditi u postupku, da li imate pravo upravljanja ili nemate pravo upravljanja, da li možete dokazati da imate radnu i boravišnu vizu u inozemstvu. S time stječete pravo upravljanja vozilom', rekao je Hrvoje Mataija, također iz mobilne jedinice carinarnice Rijeka.

Već dugi niz godina, osim na granici, carinici i policajci uspješno surađuju i na moru i u unutrašnjosti zemlje. 'Ta suradnja je podatno pojačana kako u cestovnom tako i u pomorskom prometu. S većim brojem plovila i vozila, logično, nailazimo i na veći broj prekršitelja', rekao je policajac Denis Peranić.

Ukoliko vozite automobil ili plovilo stranih registracija, a niste strani državljanin, odnosno nemate radnu ili boravišnu dozvolu u inozemstvu, kazne su rigorozne, od nekoliko tisuća pa čak do nekoliko stotina tisuća kuna. Nedavno je jedan prekršitelj, neslužbeno saznajemo, dobio rješenje da mora platiti više od 250 tisuća kazne, carine, trošarine za vožnju automobila stranih tablica bez prava na to. Riječ je bila o skupocjenom vozilu, no sada će ga još skuplje stajati. Poruka države prema takvim prekršiteljima je dosta jasna, ne isplati se na taj način varati državu i probati uštedjeti na porezu i drugim dažbinama.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene