Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Stalno su za upravljačem i to u gradskim gužvama, pritisnuti redovima vožnje. Ali daje li im to za pravo da se ponašaju kao da su sami na cesti?


Zbog primjedbi gledatelja Provjerenog na vozače gradskih autobusa, Ivan Skorin izašao je na teren kako bi istražio je li samo u njima problem? Krše li doista samo oni prometne propise? Ono što je snimio zasigurno će vas iznenaditi.

Vezani članci Prometni problemi Omiša - 3 Stanovnici Omiša mogu odahnuti, iz drugog pokušaja uspio servis mosta preko Cetine: "Alternativni pravci bili su neizdrživi" Svjetla na automobilima - 5 Vozači, oprez! Od danas važna promjena u prometu, ako na to zaboravite kazna baš nije zanemariva

Na hrvatskim se cestama prošle godine dogodilo 966 prometnih nesreća u kojima su sudjelovali autobusi. Gotovo polovicu njih skrivili su vozači tih autobusa. Ali je li krivica doista samo njihova? Prema iskustvima sa snimanja ovog priloga, većina vozača automobila ne doživljava autobus kao vozilo dužine 18 metara kojim je iznimno teško upravljati, te mu oduzimaju prednost. Upravo zato se vozači autobusa, već iz navike, neoprezno i na silu uključuju u promet. I tu dolazi do sudara.

Kamere Nove TV uspjeli su zabilježiti kako policijski auto oduzima prednost autobusu i to nakon što je autobus već krenuo sa stajališta i dao žmigavac za uključivanje u promet.

Ekipa Provjerenog vozila se zagrebačkim ulicama i to u vrijeme kada svi idu s posla: u autobusima, ali i iza njih. Pogledajte što su sve doživjeli!