Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Puštanjem 2.000 balona točno u podne u Zagrebu i Splitu obilježen je međunarodni dan svjesnosti o prijevremenom rođenju.


Roditeljska udruga 'Palčić' brojnim aktivnostima želi javnost educirati o svim izazovima s kojima se susreću roditelji prijevremeno rođene djece. Broj od 2.000 ružičasto-plavih balona predstavlja godišnji broj nedonoščadi u Hrvatskoj.

Vezani članci Bebe starci Roditelji su umrli od smijeha kad su prvi put vidjeli svoje bebe, pogledajte ova urnebesna lica Bebe Mame izbacile grudi kako bi snimile reakcije svojih beba, rezultati su neprocjenjivi

'Želimo svim građanima poručiti da su ti mladi hrabri ljudi među nama, da se oni od samog početka bore za svoj mali ali vrijedan život', rekla je Željka Vučko, predsjednica Udruge Palčić.

'Mislim da javnost još uvijek nije dovoljno upoznata s time i rizicima nedonošenosti', rekla je Tamara Grbarić. 'Mali naš borac je sve pobijedio i sad ima godinu dana i puže i ponosni smo i sretni što imamo našu malu curicu', rekao je Tino Andrijić.