U Hrvatskoj se održava međunarodna vojna vježba Immediate Response 19, u sklopu koje je u četvrtak u kasnim poslijepodnevnim satima u vojarnu "Josip Jović" u Udbini sletjelo 17 helikoptera iz sastava američkih zračnih snaga, koji će sudjelovati u vježbi.

Galerija


Riječ je o 12 helikoptera UH-60 Black Hawk i pet helikoptera CH-47 Chinook koji su u Hrvatsku stigli iz zračne baze Aviano iz Italije, a planirano je da sudjeluju u provedbi zračnog desanta iz vojarne na Udbini na vojni poligon "Eugen Kvaternik" kod Slunja.

Vezani članci Prizemljeno svih deset transportnih helikoptera Mi-171Sh - 4 MORH o stanju prizemljenih helikoptera: "Osposobljen je i helikopter na Krku, na tri se izvode radovi, a dva su reklamirana Rusiji" Prizemljeno svih deset transportnih helikoptera Mi-171Sh - 4 HRZ o prizemljenim helikopterima: "Ruski izvođač je priznao grešku, svi radovi i materijal naplatit će se njima"

Na području vojarne u Udbini, danas, 17. svibnja 2019. u poslijepodnevnim satima planirana je provedba uvježbavanja zračnog desanta.

Vježba Immediate Response 19 provodi se od 10. svibnja do 6. lipnja 2019. na teritoriju Hrvatske na vojnom poligonu "E. Kvaternik" Slunj i u vojarni "Josip Jović" Udbina, te na području Slovenije i Mađarske.