U Hrvatskoj se održava međunarodna vojna vježba Immediate Response 19, u sklopu koje je u četvrtak u kasnim poslijepodnevnim satima u vojarnu "Josip Jović" u Udbini sletjelo 17 helikoptera iz sastava američkih zračnih snaga, koji će sudjelovati u vježbi.

Galerija 17 savezničkih helikoptera doletjelo u vojarnu Udbina (Foto: MORH) 17 savezničkih helikoptera doletjelo u vojarnu Udbina (Foto: MORH) 17 savezničkih helikoptera doletjelo u vojarnu Udbina (Foto: MORH) +3 17 savezničkih helikoptera doletjelo u vojarnu Udbina (Foto: MORH)

Riječ je o 12 helikoptera UH-60 Black Hawk i pet helikoptera CH-47 Chinook koji su u Hrvatsku stigli iz zračne baze Aviano iz Italije, a planirano je da sudjeluju u provedbi zračnog desanta iz vojarne na Udbini na vojni poligon "Eugen Kvaternik" kod Slunja.

Vezani članci Opet problemi s vojnim helikopterima - 5 Ponovno problemi s vojnim helikopterima servisiranima u Rusiji: Milanović morao na Korčulu zamjenskim helikopterom Hodnja vojnika od Udbine do Knina - 1 Hrvatski vojnici započeli dvodnevnu hodnju od Udbine do Knina: "Motivacija je preko krova..."

Na području vojarne u Udbini, danas, 17. svibnja 2019. u poslijepodnevnim satima planirana je provedba uvježbavanja zračnog desanta.

Vježba Immediate Response 19 provodi se od 10. svibnja do 6. lipnja 2019. na teritoriju Hrvatske na vojnom poligonu "E. Kvaternik" Slunj i u vojarni "Josip Jović" Udbina, te na području Slovenije i Mađarske.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju