Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dovezlo 50 kamiona

1500 tona sumnjivog otpada u Šestanovcu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon dojave građana preko Državnog centra 112 da se na predjelu Vlake u općini Šestanovc na oko šest tisuća četvornih metara privatnog zemljišta tijekom ponedjeljka i utorka dovoze veće količine sumnjiva otpada, Inspekcija zaštite okoliša izišla je na teren i počela utvrđivati sve činjenice.

U dosadašnjem tijeku postupka, a to su potvrdili u nadleženom ministarstvu, utvrđeno je da je na navedeno zemljište u 50 kamionskih 'tura' dovezeno i odloženo otprilike 1500 tona materijala. Sumnja se da je riječ o frakciji agregata kamena dobivena od silikomanganske i feromanganske troske iz šibenske tvornice TEF.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Vraćanje tradicije u Dalmatinsku zagoru Pogledajte kako se bore hrvatski bikovi! Slika nije dostupna (Ne)pametan potez Nudio 50 eura prometnim policajcima, dobio kaznenu prijavu

Inspekcija zaštite okoliša u suradnji s policijom provodi nadzor nad vlasnikom zemljišta na koje se materijal dovozi te utvrđuje sastav i podrijetlo materijala. Po dostupnim informacijama na navedenu području prostornim je planom predviđena gradnja vjetroparka. Utvrdi li se da odloženi materijal nije otpad, nego sirovina, inspekcija zaštite okoliša predat će predmet Državnom inspektoratu.

Na zahtjev Mjesnog odbora načelnik šestanovačke općine Pave Čikeš uputio je dopis vlasniku odlagališta sa zahtjevom da hitno obustavi odlaganje. Posrednik u tom poslu Bruno Vukušić ističe kako je riječ o eruptivnom pijesku koji se upotrebljava pri završnom asfaltiranju. Također odlučno odbija sve tvrdnje da je riječ o tvarima opasnim za zdravlje jer za njih postoje sve potrebne potvrde i atesti. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene