Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nakon dojave građana preko Državnog centra 112 da se na predjelu Vlake u općini Šestanovc na oko šest tisuća četvornih metara privatnog zemljišta tijekom ponedjeljka i utorka dovoze veće količine sumnjiva otpada, Inspekcija zaštite okoliša izišla je na teren i počela utvrđivati sve činjenice.


U dosadašnjem tijeku postupka, a to su potvrdili u nadleženom ministarstvu, utvrđeno je da je na navedeno zemljište u 50 kamionskih 'tura' dovezeno i odloženo otprilike 1500 tona materijala. Sumnja se da je riječ o frakciji agregata kamena dobivena od silikomanganske i feromanganske troske iz šibenske tvornice TEF.

Vezani članci Slika nije dostupna Pogledajte kako se bore hrvatski bikovi! Slika nije dostupna Nudio 50 eura prometnim policajcima, dobio kaznenu prijavu

Inspekcija zaštite okoliša u suradnji s policijom provodi nadzor nad vlasnikom zemljišta na koje se materijal dovozi te utvrđuje sastav i podrijetlo materijala. Po dostupnim informacijama na navedenu području prostornim je planom predviđena gradnja vjetroparka. Utvrdi li se da odloženi materijal nije otpad, nego sirovina, inspekcija zaštite okoliša predat će predmet Državnom inspektoratu.

Na zahtjev Mjesnog odbora načelnik šestanovačke općine Pave Čikeš uputio je dopis vlasniku odlagališta sa zahtjevom da hitno obustavi odlaganje. Posrednik u tom poslu Bruno Vukušić ističe kako je riječ o eruptivnom pijesku koji se upotrebljava pri završnom asfaltiranju. Također odlučno odbija sve tvrdnje da je riječ o tvarima opasnim za zdravlje jer za njih postoje sve potrebne potvrde i atesti. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju