Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nestala jedrilica

150 tisuća kuna za nalaznika Siene Eve

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Splitska policija uz pomoć ostalih policijskih Uprava i Interpola traga za tri milijuna kuna vrijednom jedrilicom imena Siena Eve.

Iz marine u Kaštelima nestao je tri milijuna kuna vrijedan brod. Ljepotana dugog 16 metara četveročlana strana posada unajmila je i nestala bez traga. U potragu se uključio i Interpol. Nagrada nalazniku iznosi oko 150 tisuća kuna.

Pročitajte i ovo Nagrada Nove TV - 1 Nova nagrada Nova TV dobitnica je certifikata Equal Pay Champion: "U društvu smo kompanija koje provode pozitivne promjene" Rutilus pigus Ribari bijesni Došao u kulinarski program pa ispekao zabranjenu ribu: "Nisam znao, vjerovao sam prijatelju..."

Najam broda je standardno dogovaran putem interneta. Tri Nijemca i skiper Austrijanac, svi u 40-im godinama, stigli su u marinu Kaštela kod Splita i od čarter kompanije preuzeli brod 18. listopada. Platili su najam, a trebali su ga vratiti 30. listopada. Do danas im nema traga, dakle već šesti dan. 'Vjerujem da je to neki kriminal', smatra Pave Jurić, voditelj čarter kompanije.

Tjedni najam - 7 tisuća eura

Jedrilica je bijela, stara dvije godine, zove se Siena Eve i marke je Hanse 540. Tjedni najam je i do sedam tisuća eura. Ima sumnje da su jedriličari pokazali krivotvorene putovnice. 'Ne, nemamo kopije putovnica. Samo brojeve i kopiju skiperske dozvole, tu imamo i sliku', pojasnio je Jurić. Je li moguće da se ipak dogodila havarija? Nigdje nema poziva u pomoć. 'Ima splav na brodu, nisu mogli samo tako nestati', uvjeren je Jurić.

Mobitel koji je bio prijavljen zadnji put je lociran kod Dubrovnika, 30. listopada. Najvjerojatnije je mobitel iskrcan sa broda, a brod isplovio iz zemlje. Plovilo nema ugrađen GPS sustav za praćenje jer bi se, kažu u čarteru, time narušavala privatnost jedriličara.

>> VIDEO: Jedrilica od 130 milijuna eura

Sve izgleda kao krađa, pa je splitska policija pokrenula potragu. 'Uključilo se više policijskih Uprava, a pomaže nam i interpol', rekla je Željka Radošević iz PU splitsko-dalmatinske.

Čarter kompanija kaže, brod im je bio osiguran ali na leasingu pa mu je vlasnik zapravo banka. Banka u slučaju krađe i dobiva novac od osiguranja i to oko tri milijuna kuna. Osiguranje stoga nudi nagradu nalazniku broda i to, čini se 17 tisuća eura.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene