Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vojsci radnika koji ne primaju plaću pridružilo se i 150 zaposlenika Bilokalnika, izašli su na ulice Koprivnice jer nisu dobili primanje za studeni.


Bila bi ovo još jedna u nizu već uobičajenih hrvatskih priča da na čelu tvrtke nije predsjednik Hrvatske udruge poslodavaca - Ivan Ergović, koji je kao čelnik HUP-a uvijek osuđivao neplaćanje radnika.

Vezani članci Nestao Ivan Antolić (Foto: Facebook) Ivan iz Zagreba nestao nakon rock festivala kod Koprivnice, intenzivna potraga u tijeku Tko je naletio na dvojicu dječaka kod Koprivnice? (Foto: Provjereno) - 4 Je li 77-godišnjak uistinu naletio na dvojicu dječaka kod Koprivnice? Jedan od dječaka tvrdi: ''Ne, to nije bio on!“

Vlasniku Ivanu Ergoviću radnici zamjeraju što ne poštuje njihova prava, a istodobno kao predsjednik Hrvatske udruge poslodavaca osuđuje one koji ne izvršavaju obveze prema zaposlenicima. Prozvani vlasnik nije htio komentirati optužbe.

'Uprava nastoji i dalje zajedno za Nexe grupom, sa vodstvom Nexe grupe prikupiti sredstva i nastojati isplatiti tu plaću koja je u zakašnjenju', ističe direktor tvrtke, Josip Teskera. Koprivnički gradonačelnik obećao je radnicima da im neće isključiti komunalije dok ne dobiju plaće, a župan je obećao aktivnu suradnju s vlasnicima.

Kako doznajemo sastanak će biti održan sutra, ali sudeći prema informacijama koje dolaze iz Nexe grupe, u njihovoj priči o moćnom građevinskom carstvu za Bilokalnik više nema mjesta. Više o prosvjedu radnika u Koprivnici pogledajte u priloženom video prilogu.