Obavijesti Video Pretražite Navigacija

11. kontigent Hrvatske vojske u Afganistanu uspješno završio misiju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
200 hrvatskih vojnika vratilo se iz Afganistana. U vinkovačkoj vojarni svečano su dočekani. Povratak ratnika iz mitskog Afganistana. Egzotično iskustvo nosi dojmove o dalekoj zemlji potpuno drugačije klime, običaja i načina života.

'Sa svim nacijama živjeli smo kao jedna velika obitelj. Brinuli se o toj djeci. Nas su svi tamo zavoljeli', rekla je Željka Osmak, vojna liječnica.

Pročitajte i ovo Rusija planira ukloniti Talibane s popisa terorističkih organizacija Službeno nitko nije priznao Afganistan Rusija planira ukloniti talibane s popisa terorističkih organizacija: "Oni su de facto vlast u Afganistanu" Slika nije dostupna Washington Post: Obama šalje novih 13.000 vojnika u Afganistan

Da su hrvatski vojnici omiljeni među lokalnim stanovništvom uvjerila se i Đurđa Adlešić prilikom svoga posjeta Afganistanu.

'Fascinira vas kad vidite da se ta djeca na ulici vesele našim zastavama. Tad ne ostanete potpuno mirni. Znate zašto je to tako? Oni će djece dati vode, dati čokolade. Nažalost, to mnogi drugi vojnici ne rade', rekla je Đurđa Adlešić, potpredsjednica Vlade.

Hrvatski su vojnici u Afganistanu ne samo rame uz rame s velikim i snažnim vojskama svijeta, već i u blagoj prednosti- ocjenjuje potpredsjednica Vlade.

Misija uspješno izvršena. Pripadnici 11.- tog kontingenta Hrvatske vojske u Afganistanu ne skrivaju zadovoljstvo.

'Nismo se mi bojali ničega. Ali morate samo biti dobro pripremljeni na zadaću na koju idete, a rizici su svakodnevni', rekao je Stanislav Linić, zapovjednik 11. HRVCON-a

Ne treba zanemariti činjenicu da svakoga dana u Afganistanu ginu vojnici. Unatoč velikoj opasnosti, na pitanje hoćete li ponovno u misiju većina će hrvatskih vojnika odgovoriti.

'Prva mi je misija, al ću sigurno opet', dodaje Željka Osmak.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene