Sjednica Vlade (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)
Sjednica Vlade (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)

Pokreću projekte, dodjeljuju poticaje, donose odluke. Ministri kažu da sve što u ovom razdoblju rade ne prelazi ovlasti koje imaju kao tehnička Vlada.


Ministar Tomislav Panenić uvjerava da nijedan potez ne poduzimaju bez prethodne provjere smiju li to provesti. Idući tjedan vlada će donijeti uredbu kojom će sve bebe rođene od prvog rujna dobiti 1.000 eura.

No ta uredba, po svemu sudeći, na snazi će biti samo mjesec dana.

"Trebala bi stupiti na snagu 1. rujna i sva djeca koja se rode u tom periodu dobit će 1000 eura", tvrdi ministrica Bernardica Juretić. "Onda će doći nova vlada i donijeti novi zakon", dodaje.

"Sve one greške u interpretaciji tehničke vlade su potpuno deplasirane, radimo u okviru svojih ovlasti, kao što sam rekao, stvaramo uvjete da hrvatski poduzetnici funkcioniraju kao i poduzetnici u nama susjednim zemljama", naglašava tehnički ministar poduzetništva Darko Horvat.

"Savjetujemo se sa uredom za zakonodavstvo Ministarstva uprave, da li je to sa ovlastima tehničke vlade. Naravno da u ovoj konotaciji pretkampanje će se narušavati legitimitet takvih odluka i to je ozbiljno pitanje kojem pristupamo tako", kaže tehnički ministar gospodarstva Tomislav Panenić.