Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prelaze li ovlasti?

1000 EURA ZA BEBE Vlada donosi uredbu koja će trajati svega mjesec dana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pokreću projekte, dodjeljuju poticaje, donose odluke. Ministri kažu da sve što u ovom razdoblju rade ne prelazi ovlasti koje imaju kao tehnička Vlada.

Ministar Tomislav Panenić uvjerava da nijedan potez ne poduzimaju bez prethodne provjere smiju li to provesti. Idući tjedan vlada će donijeti uredbu kojom će sve bebe rođene od prvog rujna dobiti 1.000 eura.

Pročitajte i ovo Parlamentarni dijalog Glas građana Hoće li doći do političkog dijaloga? Velika većina gledatelja Dnevnika Nove TV nema dvojbi Andrej Plenković Nova Vlada Koje su savjete dobili novi ministri od iskusnijih kolega? "Moraju se okružiti ljudima koji puno znaju"

No ta uredba, po svemu sudeći, na snazi će biti samo mjesec dana.

"Trebala bi stupiti na snagu 1. rujna i sva djeca koja se rode u tom periodu dobit će 1000 eura", tvrdi ministrica Bernardica Juretić. "Onda će doći nova vlada i donijeti novi zakon", dodaje.

"Sve one greške u interpretaciji tehničke vlade su potpuno deplasirane, radimo u okviru svojih ovlasti, kao što sam rekao, stvaramo uvjete da hrvatski poduzetnici funkcioniraju kao i poduzetnici u nama susjednim zemljama", naglašava tehnički ministar poduzetništva Darko Horvat.

"Savjetujemo se sa uredom za zakonodavstvo Ministarstva uprave, da li je to sa ovlastima tehničke vlade. Naravno da u ovoj konotaciji pretkampanje će se narušavati legitimitet takvih odluka i to je ozbiljno pitanje kojem pristupamo tako", kaže tehnički ministar gospodarstva Tomislav Panenić.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene