Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nepravomoćno rješenje

Županijski sud: Sretko Kalinić može biti izručen Srbiji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Glasnogovornik zagrebačkog Županijskog suda Krešimir Devčić potvrdio je danas da je Izvanraspravno vijeće toga suda donijelo nepravomoćno rješenje o izručenju Sretka Kalinića Srbiji, što bi bio prvi slučaj izručenja hrvatskog državljanina nekoj drugoj državi.

Kalinić, uz hrvatsko ima i srbijansko državljanstvo, a u Srbiji je u odsutnosti, kao pripadnik 'zemunskog klana', osuđen na 30 godina zatvora zbog ubojstva predsjednika srbijanske vlade Zorana Đinđića 2003. 'Izvanraspravno vijeće donijelo je nepravomoćno rješenje na koje se Kalinić može žaliti u roku od tri dana, a o eventualnoj žalbi odlučuje Vrhovni sud', kazao je Devčić Hini u telefonskom razgovoru.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Avion ili helikopter? Kalinića će u Srbiju prebaciti vladinim letom? Slika nije dostupna Informacije daje na kapaljku Sretko Kalinić priznao 35 ubojstava?

>> Sretko Kalinić priznao 35 ubojstava?

S obzirom na potpisani sporazum između Hrvatske i Srbije, od 29. lipnja, nema prepreka za izručenje Kalinića Srbiji, dodao je Devčić. 'Kako se radi o kaznenim djelima iz domene organiziranog kriminaliteta nema zapreka za izručenje temeljem sporazuma između dviju zemalja', rekao je glasnogovornik zagrebačkog Županijskog suda i dodao kako se Srbija obvezala da će Kaliniću ponoviti kazneni postupak budući da je osuđen u odsutnosti, a to je također predviđeno sporazumom koji su potpisale Hrvatska i Srbija.

Kalinić, koji je prije dva mjeseca ranjen u mafijaškom obračunu na zagrebačkom jezeru u Rakitju, sredinom srpnja kazao je sutkinji Veri Polak Presečki da ne pristaje na izručenje jer smatra da u Srbiji ne bi imao pošteno suđenje. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene