Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Pritvoren muškarac koji je sa zoljom upao u HZZO

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dražen Milardović (34) iz Dobranja kod Ciste Provo na imotskom području, koji je jučer upao u splitski ured Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, priveden je danas istražnom sucu Županijskog suda u Splitu.

Muškarac je priveden s kaznenom prijavom za protupravno oduzimanje slobode ite mu je određen jednomjesečni pritvor.

Pročitajte i ovo Ilustracija Izbio požar Kaos u susjedstvu! Zoljom srušio zgradu, policija ga uhvatila: "Bukti požar na staroj željezničkoj stanici" Slika nije dostupna to nije sve Ličaninu koji je na utakmici pucao iz zolje uručen prekršajni nalog: Prijavljen i njegov prijatelj koji mu je nabavio zolju


Pritvor mu je određen zbog mogućnosti ponavljanja kaznenog djela i onemogućavanja utjecaja na svjedoke.

Milardović je bivši pripadnik 4. gardijske brigade Hrvatske vojske. 

Na saslušanju je, kako se doznaje, djelomično koristio pravo na šutnju i tražio je da mu se omogući kontakt s ministricom branitelja Jadrankom Kosor.

Prema do sada prikupljenim informacijama, pretpostavlja se da je uzrok njegova upada u zgradu HZZO-a nazadovoljstvo određivanjem invalidnine od 153 kune na mjesec, nakon što je, na temelju statusa hrvatskog ratnog vojnog invalida pokrenuo postupak umirovljenja.

Milardović je naoružan ručnim bacačem mina - "zoljom" jučer je oko 14,20 sati ušetao u prostorije Područnog ureda Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje u Splitu, gdje je zauzeo jednu prostoriju, ali se nakon brze policijske intervencije sam predao te je priveden bez otpora i nitko nije ozlijeđen.

U prostoriji za fotokopiranje, koju je zauzeo, nalazila su se četiri djelatnika Zavoda, koje je odmah pustio iz prostorije i nije nikome prijetio, a policajci su ga zatekli s odloženom "zoljom".

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene