Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dražen Milardović (34) iz Dobranja kod Ciste Provo na imotskom području, koji je jučer upao u splitski ured Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, priveden je danas istražnom sucu Županijskog suda u Splitu.


Muškarac je priveden s kaznenom prijavom za protupravno oduzimanje slobode ite mu je određen jednomjesečni pritvor.

Vezani članci Slika nije dostupna Roditelji doživjeli šok: Djeca pronašla 'zolju' 200 metara od kuće Slika nije dostupna Upao u hitnu i osoblju zaprijetio zoljom!


Pritvor mu je određen zbog mogućnosti ponavljanja kaznenog djela i onemogućavanja utjecaja na svjedoke.

Milardović je bivši pripadnik 4. gardijske brigade Hrvatske vojske. 

Na saslušanju je, kako se doznaje, djelomično koristio pravo na šutnju i tražio je da mu se omogući kontakt s ministricom branitelja Jadrankom Kosor.

Prema do sada prikupljenim informacijama, pretpostavlja se da je uzrok njegova upada u zgradu HZZO-a nazadovoljstvo određivanjem invalidnine od 153 kune na mjesec, nakon što je, na temelju statusa hrvatskog ratnog vojnog invalida pokrenuo postupak umirovljenja.

Milardović je naoružan ručnim bacačem mina - "zoljom" jučer je oko 14,20 sati ušetao u prostorije Područnog ureda Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje u Splitu, gdje je zauzeo jednu prostoriju, ali se nakon brze policijske intervencije sam predao te je priveden bez otpora i nitko nije ozlijeđen.

U prostoriji za fotokopiranje, koju je zauzeo, nalazila su se četiri djelatnika Zavoda, koje je odmah pustio iz prostorije i nije nikome prijetio, a policajci su ga zatekli s odloženom "zoljom".