Na Županijskom sudu u Bjelovaru u utorak je počelo suđenje Miroslavu Čižiću (38) iz Slatine, osumnjičenom da je lani krajem kolovoza zbog ljubomore ubio Marija Škiljića (43), čovjeka zbog kojeg ga je napustila supruga.


Županijsko državno odvjetništvo u Bjelovaru u optužnici tereti Čižića za kaznena djela teškog ubojstva, nedozvoljeno posjedovanje i nabavljanje oružja te prijetnje.

Vezani članci Policija,ilustracija (Foto: Pixsell,Dusko Jaramaz) Pokušaj ubojstva u Petrinji: Nepoznati počinitelji izboli dvojicu mladića i teško ih ozlijedili, jedan od ozlijeđenih je pripadnik hrvatske vojske Tay-K (Foto: Instagram) 19-godišnji reper dobio 55 godina zbog ubojstva, kada vidite njegov Instagram pitat ćete se kako je uopće bio slobodan

Prema optužnici, Čižić je prošle godine 31. kolovoza oko 13:45 u Slatini ubio Marija Škiljića. Ubojica se, znajući da se Škiljić nalazi u parkiranom vozilu ispred obiteljske kuće, do njega dovezao skuterom te ga iz neposredne blizine dva puta ustrijelio u glavu iz revolvera koji je nabavio od nepoznate osobe. Oko 15:15 istoga dana Škiljić je umro u virovitičkoj Općoj bolnici.

Uz to, Čižića se tereti i za prijetnje koje je uputio supruzi. To se dogodilo tri tjedna prije ubojstva, 6. kolovoza prošle godine, kada je preko prijateljice poručio supruzi da će je ubiti.

Na početku je suđenja Čižić, koji se od dana ubojstva nalazi u istražnom zatvoru, istaknuo kako se ne smatra krivim za kazneno djelo koje mu se stavlja na teret, a njegov je branitelj istaknuo da će tijekom sudskog postupka dokazati kako nije riječ o teškom ubojstvu, već eventualnom prekoračenju nužne obrane.

Tijekom suđenja ispitat će se brojni svjedoci, kao i vještaci, a obrana je predložila i rekonstrukciju događaja na mjestu ubojstva.

Suđenje se na Županijskom sudu u Bjelovaru nastavlja u srijedu i četvrtak, kada se planiraju ispitati svi predloženi svjedoci, a kasnije će se saslušati vještaci i izvoditi ostali dokazi. Ako mu se dokaže krivnja, Čižiću prijeti kazna od najmanje deset godina zatvora. (Hina)