Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na Županijskom sudu u Zlataru danas je počelo suđenje Z. Đ. (49), optuženu za krijumčarenje 999,9 grama kokaina koje je 22. rujna prevozio preko graničnog prijalaza Macelja u Hrvatsku.


Zagrebački ugostitelj uhićen je u akciji Nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranoga kriminaliteta, kad su u njegovu BMW-u pronađena su dva paketića droge i od tada se nalazi u pritvoru. On je predsjedniku sudskog vijeća sucu Petru Šakiću izjavio da se ne osjeća krivim po navodima u optužnici koju je podignulo Županijsko državno odvjetništvo u Zlataru. Branio se da mu je droga podmetnuta te da je mislio da prevozi novac i vrijednosne papire iz Njemačke u Banju Luku.

'Podmeću mi jer imam saznanja o ubojstvu Pukanića i Franjića'

Vezani članci Kokain, ilustracija Europol: Nezapamćene količine kokaina i organizirani kriminal su na vrhuncu tijekom pandemije Zapljena splitske policije 01 Jedna od najvećih zapljena splitske policije u proteklih godinu dana: Oduzeto više od četiri kilograma heroina i skoro pola kile kokaina

'Mislim da mi netko podmeće jer imam saznanja o ubojstvu Ive Pukanića i Nike Franjića, a nekomu ne odgovara da to iznesem u javnost', rekao je. U srijedu su na sudu ispitane sudske vještakinje za daktiloskopiju i toksikologiju, Jasna Matković i Ljubica Tomašek, koje su potvrdile da je nađen jedan valjani trag na paketiću koji pripada optuženiku, odnosno da je riječ o drogi kokainu.

Presuda će biti izrečena u ponedjeljak. Inače, protiv optuženog se na Županijskom sudu u Zagrebu vodi ponovljeni postupak zbog otmice. (Hina)