Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Jučer oko 17 sati u obiteljskoj kući na području Peščenice, policijski su službenici uporabili sredstva prisile - tjelesnu snagu i sredstva za vezivanje nad 53-godišnjom hrvatskom državljankom koja je verbalno i fizički napala 39-godišnjeg muškarca. Muškarac je pozvao policiju.


Dolaskom policijskih službenika na mjesto događaja prijateljica, koja je bila u vidno alkoholiziranom stanju, policijskim se službenicima obratila na drzak i bezobrazan način vrijeđajući i omalovažavajući ih. 

Vezani članci Policijski očevid u Kozari Putevima Napad na policajce: Priveli dvojicu osumnjičenih, traga se za ostalima Prosvjed u Louisvilleu Na prosvjedu za Breonnu Taylor ranjena dvojica policajaca, prosvjednici uhićeni u više gradova

Pod vidnim utjecajem alkohola odbila je postupiti po zapovijedi, odnosno prestati s takvim ponašanjem te odbila poći u službene prostorije aktivno se opirući. 

Nad njom su tada uporabljena sredstva prisile te je dovedena u službene prostorije, odnosno do otrježnjenja u Jedinicu za zadržavanje i prepratu, nakon čega će nad njom biti provedena prekršajna obrada.