Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Žena kazneno prijavljena za 'skidanje uroka'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Protiv karlovčanke Vesne R. ( 39), koja se bavi proricanjem budućnosti i takozvanim skidanjem uroka, policija će zbog prijevare Općinskom državnom odvjetništvu podnijeti kaznenu prijavu.

Prijavu je policiji podnijela 61-godišnja Karlovčanka navevši da je Vesni R. 25. svibnja privremeno "dobrovoljno dala zlatni i srebrni nakit u crnoj kutiji" iz kojeg ona navodno čita budućnost i skida uroke. Kada je 1. lipnja dobila kutiju natrag u njoj je bio samo dio srebrnog nakita i bižuterija, ali ne i četiri komada zlatnog nakita i jedna srebrna ogrlica.

Pročitajte i ovo Ilustracija (Foto: Thinkstock) Iz Istre u Zagreb Poštom slala tisuće kuna za skidanje uroka pa se žalila policiji kad je shvatila da je prevarena Ilustracija (Foto: Thinkstock) skida uroke u pritvoru "Pala" baba vračara: Muškarca uvjerila da su na njega bačeni uroci, pa mu prodala "ljekovitu vodu" za 40.000 kuna

Oštećena vrijednost zadržanog nakita procjenjuje na 25.000 kuna, piše u policijskom priopćenju.

Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu uputilo je i prije nekoliko tjedana Općinskom sudu u Karlovcu optužni prijedlog za Vesnu R., za isto kazneno djelo, ali počinjeno u siječnju ove godine. Zakazivanje prve sudske rasprave je u tijeku, saznaje se od glasnogovornice Suda Nives Joha

Taj se optužni prijedlog odnosi na "pružanje usluga skidanja uroka 54-godišnjakinji Z.Ć. iz Bogdanovaca, koju je Vesna R. oštetila za 25.600 kuna".

Bogdanovčanka je u istrazi rekla da se 21. siječnja za skidanje uroka obratila Vesni R. na temelju oglasa objavljenog u jednom časopisu.

U dogovoru s Vesnom R. donijela joj je veću količinu zlatnih predmeta, koji su joj trebali biti vraćeni u roku tri dana. Budući da zlatninu nije dobila natrag prijavila je sve kao prijevaru.

Glasnogovornica karlovačke Policijske uprave Tanja Petrić kaže da se karlovčanka Vesna R. već i prije ova dva slučaja nalazi u policijskoj evidenciji za kriminalnu djelatnost, da se "skidanjem uroka" bavi duže vrijeme, te upozorava lakovjerne građane da ne nasjedaju na razna obećanja kada se nađu u nekoj krizi, i da na vrijeme prijave slučajeve prijevare.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene