Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Zemlja znanja'

Ministar pred onima o čijoj budućnosti odlučuje: 'I ja sam do škole pješačio 6 kilometara'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U sklopu projekta Nove TV Zemlja znanja ministar Šustar posjetio je srednju školu Glina

U vrijeme dok traje stručna i javna rasprava o cjelovitoj kurikularnoj reformi, uz projekt "Zemlja znanja" Nova TV daje svoj doprinos hrvatskom obrazovnom sustavu. Riječ je o novoj rubrici u Dnevniku Nove TV koja kroz priloge iz škola u cijeloj zemlji, želi skrenuti pozornost na sve probleme obrazovnog sustava, i to iz ruke onih kojih se to najviše tiče - učenika i nastavnika.

Pročitajte i ovo Hrvatski sabor i Europski parlament Politički duplići Jesu li liste za EU izbore prevara birača? "Vidjet ćemo što ćemo raditi i na koji način" Snježana Markušić, PMF Simulacija potresa Područje od Splita do Zadra potresnije nego što se mislilo: "Dobili smo rezultate koje ni mi nismo očekivali"

Ovoga tjedna na malim ekranima Nove TV pratite Zemlju znanja koja vas vodi u Glinu gdje je ministar Predrag Šustar proveo vrijeme u razgovoru sa srednjoškolcima.

Večeras u Dnevniku Nove TV gledajte ministrov posjet gimnaziji. Gimnazijalci su u velikoj većini putnici i požalili su se na prijevoz, na koji gube puno vremena što ih onemogućava da se bave vannastavnim aktivnostima. Jedna od učenica primjerice pješači dva i po kilometra do škole, kada je to čuo ministar je ispričao kako je i on hodao do škole i to šest kilometara. Nastavno na to, pozvao ih je na akciju, rekao je da se njihov glas mora čuti, pozvao ih je da budu glasniji, makar prosvjedima.

Osim toga, tema je bila i samo gradivo. Učenici su se požalili da ga naprosto ima previše. Konkretno, samo iz hrvatskog imaju 500 stranica udžbenika i radne bilježnice i još uz to lektiru, fiziku još uvijek uče iz žute zbirke, koja ne pokriva niti nova otkrića niti hrvatske znanstvenike. Razgovarali su i o izletima, a ministar je najavio da će učenici u sklopu nastave o Domovinskom ratu osim u Vukovar ići i u Knin.

Učenici su otvoreno pitali ministra zašto ministarstvo dopušta stalne izmjene udžbenika te zašto Hrvatska tako malo BDP-a izdvaja za obrazovanje.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene