Zdravko Mamić (Foto: Dnevnik.hr)
Zdravko Mamić (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr

Bivšem čelniku "Dinama" Zdravku Mamiću, kojemu se sudi za izvlačenje novca iz toga kluba, imenovan je novi odvjetnik po službenoj dužnosti, Hrvoje Krivić, nakon što je dosadašnji postavljeni branitelj zatražio razrješenje, doznaje se u ponedjeljak na osječkom Županijskom sudu.


Zdravko Mamić je 29. siječnja otkazao punomoć svome dosadašnjem odvjetniku Veljku Miljeviću, pri čemu nije imenovao zamjenskog branitelja, pa mu je po službenoj dužnosti imenovan osječki odvjetnik Mario Vrabac.

Vezani članci Ivan Malenica, Đuro Sessa Izmjenjuju pisma: Predsjednik Vrhovnog suda Đuro Sessa odgovorio Malenici o slučaju braće Mamić Zdravko Mamić Sad je i službeno: Obrana Zdravka Mamića podnijela molbu da kaznu odsluži u BiH

Zbog potrebe proučavanja predmeta i pripremu obrane novoga branitelja odgođeno je ročište zakazano za 1. veljače, a novo je zakazano za 3. ožujka.

Predsjednik sudskog vijeća naknadno je dostavio prijedlog za imenovanje novoga branitelja po službenoj dužnosti Zdravku Mamiću jer je dosadašnji branitelj po službenoj dužnosti Mario Vrabac razriješen na vlastiti zahtjev.

S obzirom na to da optuženi Mamić nema izabranog odvjetnika za novoga branitelja, po službenoj dužnosti imenovan je osječki odvjetnik Hrvoje Krivić, navodi se u rješenju osječkog Županijskog suda, koju je potpisao predsjednik toga suda Zvonko Vrban.

Zdravka Mamića i još šestoricu okrivljenika Uskok tereti da su, u sklopu zločinačkog udruženja, izvlačenjem novca oštetili klub za oko 200 milijuna kuna, a uz Zdravka Mamića optužnicom su obuhvaćeni Zdravkov sin Mario Mamić, brat Zoran Mamić, bivši Dinamov direktor Damir Vrbanović, poduzetnici Sandro Stipančić i Igor Krota te menadžer Nikky Arthur Vuksan.

Početak suđenja bio je zakazan za 19. listopada prošle godine, ali su ročišta na osječkom Županijskom sudu do sada otkazivana, zbog zdravstvenih poteškoća nekoliko okrivljenika, vezanih za epidemiju koronavirusa, a 11. siječnja ove godine zbog problema s išijasom Marija Mamića i njegova liječenja u Dubaiju.