Pokop Nikole Tureka (Foto: Pixell)
Pokop Nikole Tureka (Foto: Pixell) Foto: Pixell

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je, nakon provedene istrage, podignulo pred Županijskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv Nuše Bunić (21) zbog ubojstva bivšeg dečka Nikole Tureka kojeg je ubila nožem u lipnju ove godine.


"Okrivljenicu se tereti da je 15. lipnja 2017. u Varaždinu, na livadi u predjelu 'Pri beli kipi' pored Drave, nožem ubola 30-godišnjeg Nikolu Tureka u lijevu stranu vrata i prerezala mu karotidnu arteriju, a potom pobjegla s mjesta događaja, dok je oštećenik uslijed nanesene ozljede počeo obilno krvariti, pao u hipovolemični šok i zadobio moždani udar, s posljedicom da je 17. lipnja 2017. preminuo u Općoj bolnici Varaždin", stoji u priopćenju ŽDO-a u Varaždinu.

Vezani članci Nuša Bunić na čitanju presude u svibnju (Foto: Pixsell,Vjeran Zganec Rogulja) - 7 Povećana kazna "krvavoj Nuši": Za ubojstvo bivšeg dečka ostaje iza rešetaka 14 godina Nuša Bunić (Foto: Pixsell, Vjeran Zganec Rogulja) Žene ubojice u Hrvatskoj: Detalji stravičnih zločina koji su šokirali cijelu zemlju – noževi, novac i ljubavni trokut

U optužnici je predloženo produljenje istražnog zatvora okrivljenici zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

Podsjetimo, brutalno ubojstvo dogodilo se u lipnju ove godine. Nakon što ga je izbola nožem, Nuša Bunić je pobjegla, a Nikola Turek uz otvorenu ranu autom se ipak uspio dovesti do Kumičićeve ulice u gradu gdje ga je pronašao jedan prolaznik te obavijestio medicinsku pomoć i policiju.

Djevojka je policiji rekla da je bivšeg ubila u samoobrani te je protiv preminulog mladića podnijela kaznenu prijavu zbog pokušaja silovanja.