Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nepravomoćnom presudom sudskoga vijeća Županijskog suda u Rijeci Branko Musa (55) i Dominko Radić (52) osuđeni su na po 22 godine zatvora zbog teškog ubojstva iz koristoljublja Pierangela Cerane u FKK kampu 'Konobe' na Krku u svibnju 2007.


Po optužnici oni su noću s 5. na 6. svibnja 2007. u FKK kampu 'Konobe' između Punta i Stare Baške na otoku Krku provalili u kamper talijanskog turista Pierangela Cerane (61), vezali ga ljepljivom vrpcom te udarali plinskim pištoljem, rukama i nogama po glavi i tijelu dok im nije predao bankovnu karticu.

Vezani članci Saša Vujnović i Jurica Belamarić (Foto: PR) Saša i Jurica u finalu: "Samim time što sam ja ušao u finale, a ne Ozren, nastao je jedan muk" Farma (Foto: PR) Saša ne krije koliko mu nedostaje: "Ne može me nitko nasmijati, kao što me Edita nasmijavala"

S bankovne kartice Musa i Radić sljedećih su nekoliko dana podizali novac, ukupno 3600 kuna, a Cerana je od teških ozljeda pao u komu i 11. svibnja preminuo u riječkom KBC-u, stoji u optužnici. Musa je uhićen u srpnju 2007. u Zadru, a Radić u Austriji u kolovozu 2007. i izručen je hrvatskom pravosuđu.

>> Za ubojstvo turista optuženi Musa i Radić

Sudac Saša Cvijetić kazao je u obrazloženju presude da su, iako su za vrijeme sudskog postupka prebacivali krivnju jedan na drugog, prvooptuženi Musa i drugooptuženi Radić podjednako krivi i zaslužuju jednaku kaznu, jer su zločin izveli zajedno - od umišljaja, preko izvedbe do bijega i podizanja novca. (Hina)