Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Branko Musa i Dominko Radić

Zbog teškog ubojstva osuđeni na 22 godine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nepravomoćnom presudom sudskoga vijeća Županijskog suda u Rijeci Branko Musa (55) i Dominko Radić (52) osuđeni su na po 22 godine zatvora zbog teškog ubojstva iz koristoljublja Pierangela Cerane u FKK kampu 'Konobe' na Krku u svibnju 2007.

Po optužnici oni su noću s 5. na 6. svibnja 2007. u FKK kampu 'Konobe' između Punta i Stare Baške na otoku Krku provalili u kamper talijanskog turista Pierangela Cerane (61), vezali ga ljepljivom vrpcom te udarali plinskim pištoljem, rukama i nogama po glavi i tijelu dok im nije predao bankovnu karticu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna REFERENDUMSKI POTPISI Iz APIS-a se ogradili od ''curenja'' informacija: ''Ništa u cijelom procesu s potpisima nije kompromitirano'' Slika nije dostupna Uhićen osumnjičenik za ubojstvo talijanskog turista

S bankovne kartice Musa i Radić sljedećih su nekoliko dana podizali novac, ukupno 3600 kuna, a Cerana je od teških ozljeda pao u komu i 11. svibnja preminuo u riječkom KBC-u, stoji u optužnici. Musa je uhićen u srpnju 2007. u Zadru, a Radić u Austriji u kolovozu 2007. i izručen je hrvatskom pravosuđu.

>> Za ubojstvo turista optuženi Musa i Radić

Sudac Saša Cvijetić kazao je u obrazloženju presude da su, iako su za vrijeme sudskog postupka prebacivali krivnju jedan na drugog, prvooptuženi Musa i drugooptuženi Radić podjednako krivi i zaslužuju jednaku kaznu, jer su zločin izveli zajedno - od umišljaja, preko izvedbe do bijega i podizanja novca. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene