Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zaradili oko 15 milijuna eura

Zbog liječenja odgođeno suđenje dilerima kokaina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Suđenje skupini optuženoj za krijumčarenje i preprodaju velike količine kokaina, na čemu su zaradili oko 15 milijuna eura, predvođenoj Stjepanom Prnjatom (39), odgođeno je zbog bolničkog liječenja optuženog Branka Josipovića.

Hrvatskim državljanima Prnjatu, Milanu Štifaniću (37), Mirku Mikešiću (61), Daliboru Šiliću (26) i Branku Josipoviću (51), trima hrvatskim državljankama koje imaju i državljanstvo Bosne i Hercegovine: Luciji Prnjat (63), Blanki Prnjat (44) i Anđelki Vukojević (39) te njemačkoj državljanki Suzani Prnjat (32) sudi se za više kaznenih djela udruživanja radi počinjenja kažnjivih djela, zlouporabe opojnih droga i prikrivanja protuzakonito dobivena novca.

Pročitajte i ovo Snimke Dragane Miletić koje je objavio Nacionale Afera kokain trese Kosovo VIDEO Skandal u susjedstvu! Potpredsjednica općine snimljena kako se drogira: "Tjerali su me i prijetili mi" Policija je zaplijenila kokain, marihuanu i digitalnu vagu Slijedi mu prijava Policija mu po nalogu suda upala u stan, dobrovoljno im predao kokain i marihuanu

Prnjat, Štifanić i Šilić optuženi su da su se od 2000. do listopada 2007. u Rijeci, Puli i drugim gradovima udružili s nepoznatim osobama kako bi nabavljali kokain te su, po optužnici, Prnjat i Štifanić iz Amsterdama, Roterdama i Madrida u najmanje 20 navrata nabavili najmanje 100 kilograma kokaina. Uz Mikešićevu pomoć drogu su prevozili i organizirali prodaju na širem pulskom području.

Osim toga Prnjat i Štifanić optuženi su da su prerađivali kokain u ilegalnom laboratoriju u Kolumbiji radi daljnje prodaje na ilegalnom tržištu Europske unije i Hrvatske. Prokrijumčarili su i pokušali prokrijumčariti najmanje još 161 kilogram kokaina iz Kolumbije, a od toga je pronađeno i oduzeto oko 81 kilogram.

Svaki zaradio 7,140.000 eura

Preprodajom kokaina Prnjat i Štifanić su si pribavili protupravnu imovinsku korist od najmanje 7,140.000 eura svaki, stoji u optužnici. Dio novca su prikrivali ulaganjem na bankovne račune, kupnjom kuća, stanova i automobila te držanjem u bankovnim sefovima, a dio su skrivali u svojim domovima. U tome su im pomagale Lucija, Blanka i Suzana Prnjat, Anđelka Vukojević i Branko Josipović.

Štifanić i Šilić se nalaze u pritvoru u riječkom zatvoru, a Prnjatu i Mikešiću se sudi u odsutnosti jer izdržavaju višegodišnje zatvorske kazne u Italiji zbog trgovine drogom. Ženskom dijelu optužene skupine također se sudi u odsutnosti jer su u bijegu.Optužnica je podignuta još 2008., ali zbog složenosti slučaja suđenje nije moglo početi prije. Imovina optuženih je zamrznuta dok ne završi postupak. Predsjednica sudskog vijeća sutkinja Ika Šarić odredila je da se suđenje nastavlja 15. studenoga. (HIna)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene