Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Zbog krijumčarenja ljudi uhićeno 16 osoba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog krijumčarenja osoba preko hrvatskog područja službenici zagrebačke i vukovarsko-srijemske policijske uprave u suradnji s MUP-om jučer su uhitili i istražnom sucu Županijskog suda u Osijeku danas sproveli 16 osumnjičenih hrvatskih državljana, među njima i jednu ženu.

Po riječima načelnika Odjela organiziranog kriminaliteta MUP-a Ante Rajkovače kriminalističku obradbu toga slučaja pod nazivom Operativna akcija "Dunav" policija je počela još 2006. u suradnji s osječkim Odsjekom USKOK-a te policijama Austrije, BiH, Srbije i Makedonije.

Pročitajte i ovo Ilustracija Završena obdukcija Policija otkrila uzrok smrti osobe pronađene u Bosutu Ilustracija Uzrok nesreće nije poznat Poginuli mladići, vozač se BMW-om zabio u stablo? "Znam dečka, nedavno je kupio auto, nikada nije divljao po cesti"

Prikupili smo podatke da je ta skupina od početka veljače 2007. nezakonito prebacila preko srbijansko-hrvatske državne granice najmanje 86 turskih, albanskih, makedonskih i srbijanskih državljana i tako pribavila najmanje milijun kuna imovinske koristi, naveo je Rajkovača. 

Dodao je kako su među osumnjičenicima tri osobe koje je
policija već uhićivala za krijumčarenje droge i dvije koje nisu
dostupne i za njima su raspisane tjeralice.

Rajkovača je posebice istaknuo suradnju s policijom te odvjetništvima susjednih država. 

Podsjetio je kako su na području Srbije, BiH i Makedonije, uporedno s kriminalističkom obradbom koju je provodio
hrvatski MUP, također provedne slične aktivnosti te će, kako je
najavio, policijske službe u tim zemljama ovih dana javnosti
podastrijeti rezultate.

Također je naveo kako je 2006. u Hrvatskoj prijavljeno 320 kažnjivih djela krijumčarenja osoba, a 2005. bilo ih 260.

Po riječima glasnogovornika vukovarsko-srijemske policije Miroslava Janjića u završnici akcije "Dunav" na hrvatskom području u 15 pretraga stanova i obiteljskih kuća pronađeno je više desetaka mobitela, SIM kartica, sredstava radio veze, više komada vatrenog oružja i streljiva, veća količina domaćeg i stranog novca, krivotvorenih novčanica eura i isprava. Kod jednog od osumnjičenika pronađena je policijska značka i STOP palica, a za njim je već bila raspisana potraga.

Voditelj Odjela organiziranog kriminala PU-a Niko Ančić rekao je kako su uhićenici u dobi od 20 do 55 godina. Dva su sa zagrebačkog područja, a ostali iz Vukovarsko-srijemske županije. 

Na konferenciji za novinare prikazan je i kratak dokumentarni film o Operativnoj akciji "Dunavu".

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene