Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zbog izgreda na tribinama zagrebačke Arene tijekom jučerašnje finalne košarkaške utakmice NLB lige policija je privela 19 osoba, među kojima su i dvojica slovenskih državljana.


Na tribinama sportske dvorane Arena na utakmici između domaćina Cibone i Partizana bilo je, po policijskim podacima, oko 15.000 posjetitelja. Utakmica, koju je u šokantnoj završnici košem sa zvukom sirene dobio klub iz Beograda, u trećoj četvrtini je bila prekinuta na 10-ak minuta zbog tučnjave na tribinama skupine domaćih navijača sa zaštitarima.

Vezani članci Slika nije dostupna Goran Ivanišević ne skida ruke s Tanjinih koljena Slika nije dostupna Privedeno 36 navijača

Još uvijek nije utvrđeno zbog čega je došlo do izgreda, no prema jednoj verziji događaja domaće navijače izazvao je jedan gostujući navijač koji je provocirao pokazujući tri prsta i bacio plastičnu bocu prema navijačima Cibone. Po drugoj verziji domaćine je isprovocirao par koji je iza klupe Partizana izvjesio majicu s obilježjima tog kluba. Zaštitari i policija izbacili su izgrednike iz dvorane, svezali ih i priveli, a dvoje navijača beogradskog kluba zaštitari su ispratili izvan tribina.

U policijsku postaju privedeno je 19 osoba, od kojih su i dvojica slovenska državljanina. Prekršajna obrada protiv njih još uvijek traje. Prije utakmice ispred službenog ulaza u Arenu oštećen je osobni automobil srbijanskih nacionalnih oznaka 'toyota corolla verso'. Vozač automobila stajao je na semaforu kada se ispred njega prepriječio osobnim automobilom 'opel vectra', a kada je na 'zeleno' krenuo, mlađi muškarac iz 'vectre' je rukama i nogama udarao po limu i staklu 'toyote' vrijeđajući putnike. Zbog sumnje da je povezana s ovim slučajem policija je privela jednu osobu. (Hina)