Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zbog izgreda na tribinama zagrebačke Arene tijekom jučerašnje finalne košarkaške utakmice NLB lige policija je privela 19 osoba, među kojima su i dvojica slovenskih državljana.


Na tribinama sportske dvorane Arena na utakmici između domaćina Cibone i Partizana bilo je, po policijskim podacima, oko 15.000 posjetitelja. Utakmica, koju je u šokantnoj završnici košem sa zvukom sirene dobio klub iz Beograda, u trećoj četvrtini je bila prekinuta na 10-ak minuta zbog tučnjave na tribinama skupine domaćih navijača sa zaštitarima.

Vezani članci Lizzo (Foto: Profimedia) Reperica na utakmicu stigla u haljini koja je imala rupu na stražnjici i zgrozila publiku ponašanjem Slika nije dostupna Goran Ivanišević ne skida ruke s Tanjinih koljena

Još uvijek nije utvrđeno zbog čega je došlo do izgreda, no prema jednoj verziji događaja domaće navijače izazvao je jedan gostujući navijač koji je provocirao pokazujući tri prsta i bacio plastičnu bocu prema navijačima Cibone. Po drugoj verziji domaćine je isprovocirao par koji je iza klupe Partizana izvjesio majicu s obilježjima tog kluba. Zaštitari i policija izbacili su izgrednike iz dvorane, svezali ih i priveli, a dvoje navijača beogradskog kluba zaštitari su ispratili izvan tribina.

U policijsku postaju privedeno je 19 osoba, od kojih su i dvojica slovenska državljanina. Prekršajna obrada protiv njih još uvijek traje. Prije utakmice ispred službenog ulaza u Arenu oštećen je osobni automobil srbijanskih nacionalnih oznaka 'toyota corolla verso'. Vozač automobila stajao je na semaforu kada se ispred njega prepriječio osobnim automobilom 'opel vectra', a kada je na 'zeleno' krenuo, mlađi muškarac iz 'vectre' je rukama i nogama udarao po limu i staklu 'toyote' vrijeđajući putnike. Zbog sumnje da je povezana s ovim slučajem policija je privela jednu osobu. (Hina)